Industry

Noi descoperiri în cazul zborului Air France 447

alt

 

La aproape 2 ani de la prăbușirea Airbus-ului A330 și la a patra operațiune de căutare, anchetatorii au găsit noi părți ale aeronavei în apele Oceanului Atlantic.

 

Pe 1 iunie 2009, la câteva ore după decolarea din Rio de Janeiro cu destinația Paris, Airbus-ul A330-200 Air France se prăbușea în Atlantic, omorând toți cei 228 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord. După trei operațiuni de căutare, 28 de milioane de dolari cheltuiți și recuperarea a puține părți din epavă, anchetatorii au descoperit și mai multe elemente: cele două motoare smulse de pe aripi, părți din trenul de aterizare, aripile și o secțiune din fuselaj prevăzută cu geamuri.

Spre surprinderea anchetatorilor, în interiorul avionului au fost găsite și numeroase cadavre, ce vor fi aduse la suprafață în următoarele săptămâni. Noua sesiune de căutari a avut loc la începutul lui aprilie, la 9,5 km de ultima poziție cunoscută a aeronavei și la 4 km sub apă. Cutiile negre nu au fost încă recuperate, dar echipele fac tot posibilul pentru a le identifica și a le aduce la suprafață. Specialiștii speră că apa sărată și timpul petrecut pe fundul oceanului să nu fi afectat înregistrările în totalitate pentru a avea câteva indicii despre cauzele prăbușirii.

alt 

alt 

alt 

alt 

Leave a Reply