Industry

Lufthansa redeschide Școala de Piloți în 2014

alt

Din luna martie a anului viitor Lufthansa redeschide Școala de Piloți din Bremen. Pentru 2014, compania germană pune la dispoziția celor interesați să urmeze această carieră 120 de locuri.

În funcție de contextul economic, numărul locurilor disponibile în cadrul Școlii ar putea crește. Pe lângă Bremen, cursurile de pregătire vor avea loc și în Phoenix, Arizona. De asemenea, cu începere din octombrie 2014 vor fi oferite și 24 de locuri în cadrul Programului Internațional Aviation Systems Technology & Management. Lufthansa a încetat să mai accepte piloți în cadrul școlii în august 2012, cerințele companiei fiind acoperite până în 2015. Totuși, testarea aptitudinilor a continuat și 3062 persoane au aplicat până pe 30 septembrie 2013. De la începutul anului și până acum, Germanwings a preluat 147 de piloți, alți 200 urmând să fie integrați în Grupul Lufthansa în 2014.

În viitor, programul de pregătire a piloților va suferi câteva modificări. Toți cursanții noi vor face unul sau două stagii de pregătire practice la sol, fiecare cu o durată de 4 luni, înainte de a începe pregătirea finală pentru simulator. În aceste condiții, perioada de pregătire este estimată să dureze între 29 și 33 de luni. Cursanții vor trebui să plătească, ca și costuri de pregătire, 70.000 de euro. Acești bani vor fi oferiți de Lufthansa până când piloții vor primi primul salariu, după angajare, compania urmând să-și recupereze treptat suma. Salariul de pornire pentru copiloți este de 63.000 de euro/an. Cei interesați pot afla mai multe detalii și se pot înscrie online la adresa www.lufthansa-pilot.de.

alt

Leave a Reply