Industry

La revedere, DOH! Hello, Hamad!

By 27-05-2014 September 8th, 2014 One Comment
alt

Incepand de astazi, 27 mai, cu 09:00 ora Romaniei, toate zborurile catre / dinspre Doha aterizeaza / decoleaza de pe noul aeroport Hamad International, deschis zborurilor de pasageri pe 30 aprilie.

Cu o capacitate de 8700 pasageri / ora, noul aeroport se afla pe coasta de est a peninsulei, la 16 km de centrul Doha. Gratie unei retele “sofisticate” de drumuri, se poate ajunge la Hamad International in 25 de minute, in functie de trafic. Pasagerii Qatar Airways pot ajunge la HIA cu masina, autobuzul, taxiul sau limuzina. Toti pasagerii sunt sfatuiti sa ajunga in aeroport cu 3 ore inainte de zbor. Check-in-ul se inchide cu o ora inainte de decolare pentru pasagerii Economy, respectiv cu 45 de minute pentru First si Business Class. Portile e-Gate sunt operationale in ambele terminale (Plecari si Sosiri), oferind posesorilor de carduri e-Gate un tranzit mai rapid prin noul aeroport.

Terminalul de pasageri Hamad International include 138 de ghisee check-in impartite in 5 zone. 108 ghisee sunt destinate pasagerilor Economy Qatar Airways + celelalte companii aeriene, 16 pasagerilor Business Class Qatar Airways si 14 pasagerilor First Class Qatar Airways. Hamad International (HIA) ofera 40.000 mp cu peste 70 de magazine (Qatar Duty Free + moda, electronice, etc) si peste 30 de cafenele si restaurante. Noul aeroport HIA a fost deschis zborurilor de pasageri pe 30 aprilie. Pe 17 iunie, QR va opera de pe Hamad primul zbor comercial cu A380 spre Londra Heathrow.

alt
alt

alt

Leave a Reply