Industry

Boarding pass pe mana: KLM lanseaza app pentru smartwatch-uri Android

Compania olandeza KLM Royal Dutch Airlines incepe o perioada-test prin lansarea unui app pentru smartwatch-urile Android.

Pe langa cartea de imbarcare, aplicatia le ofera utilizatorilor si alte informatii legate de aeroport si calatorie. Cei care au un smartwatch Android si instaleaza app-ul KLM pe smartphone vor putea consulta oricand starea zborului pe ceas, cu ajutorul aplicatiei, dupa ce au facut rezervarea. Utilizatorii vor incepe sa primeasca notificari legate de zbor cu 24 de ore inainte de decolare.

De indata ce pasagerii intra in perimetrul aeroportului Amsterdam Schiphol, ei vor primi automat notificari cu numarul portii si ora de imbarcare. Deschiderea aplicatiei le va permite sa rasfoiasca printre informatiile relevante legate de zbor. Cu o ora inainte de decolare, pasagerii primesc un mesaj cu boarding pass-ul, gata sa fie scanat la poarta. O notificare finala cu numarul locului este trimisa chiar inainte de imbarcare.

Punand accent pe noile tehnologii, KLM a lansat in 2014 un sistem de navigatie prin aeroportul Schiphol bazat pe tehnologia iBeacon, care ii ajuta pe pasageri sa gaseasca mai usor poarta de imbarcare. Prin lansarea aplicatiei pentru smartwatch-urile Android, KLM vrea sa testeze feedback-ul utilizatorilor. De asemenea, tehnologia urmeaza sa fie oferita si pentru Apple Watch, debutul comercial al gadget-ului fiind in aprilie. App-ul KLM pentru smartwatch poate fi descarcat de aici.

smartwatch4 gate-opens-smartwartch boarding-pass-smartwatch-app stoelnummer-smartwatch-app

Leave a Reply