Industry

Joint venture Delta și Virgin Atlantic

alt

Pe 1 ianuarie a intrat în vigoare parteneriatul dintre Delta Air Lines, membru SkyTeam, și Virgin Atlantic. Unele voci consideră că nu mai este mult până când vom vedea Virgin în SkyTeam.

Parteneriatul va acoperi toate zborurile celor două companii între Marea Britanie și SUA, inclusiv profitabila rută Londra Heathrow-New York, rută pe care Delta și Virgin oferă 9 zboruri zilnice spre Londra de pe aeroporturile JFK și Newark. Joint venture-ul va permite celor două companii să colaboreze mai strâns în ceea ce privește orarul de zbor și prețul biletelor, dar și să concureze mai bine cu alte linii aeriene, în special American Airlines și British Airways (membri oneworld). Parteneriatul Delta-Virgin va funcționa separat de joint venture-ul pe care Delta îl are cu partenerii din SkyTeam Air France, KLM și Alitalia.

În martie, Delta și Virgin vor implementa un orar de zbor corelat între New York și Londra, urmând ca zborurile Delta Air Lines spre Boston, New York și Seattle să plece de la Terminalul 3 al aeroportului Heathrow (din aprilie). În pofida vocilor care susțin tot mai aprins că Virgin va adera la SkyTeam, Craig Kreeger, CEO-ul Virgin Atlantic, a declarat: “Abordarea noastră legată de acest aspect este una precaută”. În declarația sa, Kreeger a invocat și beneficiile care derivă din acordurile codeshare cu alte linii aeriene din afara SkyTeam precum Air China, Singapore Airlines și South African Airways.

alt

Leave a Reply