Industry

INSIDER / Zboruri din Orientul Mijlociu spre Statele Unite cu escala la Bucuresti

In urma cu o saptamana, un business jet Qatar Executive a aterizat la Bucuresti, pe Aeroportul International Otopeni, la bord aflandu-se “o delegatie importanta” din Orientul Mijlociu. Pe surse, am aflat motivul vizitei oficialilor din zona Golfului.

Este binecunoscut faptul ca romanii isi doresc un zbor direct catre Statele Unite. TAROM a operat, in trecut, asemenea curse, insa a renuntat la ele din motive pe care nu le vom discuta aici. Si Delta Air Lines a legat New York-ul de Bucuresti cu Boeing 767, insa doar sezonier. In timp ce vecinii nostri au sau vor avea in curand zboruri directe catre SUA (Belgrad – New York cu Air Serbia A330, Budapesta – New York si Chicago cu LOT Polish Airlines 787-8 Dreamliner, Kiev – New York cu Ukraine International Airlines) iar Emirates opereaza zboruri pe ruta Dubai-Milano-New York si Dubai-Atena-Newark, Romania sta pe bara de ceva vreme si priveste cu jind dincolo de granite. Ei, bine, acest lucru este pe cale sa se schimbe!

Din informatiile noastre, delegatia de inalti oficiali din Orientul Mijlociu a venit la Bucuresti pentru a finaliza discutiile legate de inceperea zborurilor catre SUA cu escala pe aeroportul OTP. Se pare ca printre temele abordate s-a aflat si preluarea a 49% dintre actiunile Aeroportul International Henri Coanda (OTP) si modernizarea acestuia: repararea pistelor, extindera terminalelor, noi pozitii de parcare. S-a discutat, spun surse apropiate negocierilor, si despre redeschiderea aeroportului Baneasa (BBU) pentru zboruri operate de companii de linie dupa un upgrade serios adus aerogarii.

Intr-o perioada in care operatorii importanti din zona Golfului isi continua nestingheriti extinderea – Qatar Airways a anuntat 16 destinatii noi pentru 2018/2019 si nici Emirates nu sta degeaba, vezi rutele Dubai-Barcelona-Mexico City sau Dubai-Sao Paulo-Santiago de Chile – era doar o chestiune de timp pana cand si Bucurestiul va intra in hora zborurilor spre SUA operate cu escala in Europa. Pe masura ce avem noi detalii legate de acest subiect, le vom publica aici si pe www.facebook.com/aeronews.ro. Stay tuned!

Din iunie, Air Canada Rouge va zbura din Montreal si Toronto la Bucuresti.

Leave a Reply