Industry

INSIDER / Airbus A321, biletul de intrare Wizz Air in Rusia

Potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de Aeronews, Wizz Air va putea opera zboruri in Rusia doar cu Airbus A321. De aceea l-a si comandat.

Se pare ca autoritatile din Rusia nu permit operatorului low-cost sa zboare cu A320 si cer ca Wizz Air sa foloseasca A321, avion comparabil cu Tupolev Tu-204 (210 / 215 locuri maxim, in functie de configuratie). Unele voci afirma ca A320 nu este agreat dintr-un simplu motiv: daca Wizz Air ar zbura cu acest model (180 de locuri) si l-ar umple, ar fi mai profitabil decat Tupolev-urile Tu-204 care zboara pe jumatate goale sau putin peste. Va reamintim ca in octombrie 2013 Wizz Air a convertit 26 de comenzi plasate pentru A320 in A321. Mai lung cu 7 metri decat A320, Airbus A321 ofera cu 40 de locuri in plus, anvergura aripilor fiind aceeasi. Aeronews.ro a fost primul site din Romania care v-a prezentat rutele initiale A321.

Din 2016, Kaliningrad ar putea fi prima baza Wizz Air din Rusia. John Stephenson, vicepresedinte executiv Wizz Air, a confirmat ca au existat discutii intre operatorul low-cost si autoritatile locale. Alegerea Kaliningrad pentru prima baza Wizz Air este vazuta ca o miscare inteligenta avand in vedere ca ultima companie aeriana cu baza aici, KD Avia (Kaliningrad Avia), a dat faliment in septembrie 2009. De atunci, autoritatile au incercat sa atraga un nou operator sau sa formeze unul, dar fara succes. Mykola Cukanov, un oficial local, a afirmat: “Suntem interesati de un operator regional pe care locuitorii l-au asteptat atatia ani.” Foto: Aeronews.ro

VIDEO / 11 ani de Wizz Air si o petrecere in zbor.
INTERVIU facut cu Jozsef Vardi la Budapesta.
Noul livery Wizz Air a ajuns si la Bucuresti.

Leave a Reply