Industry

Incident Boeing 787 Air India la Calcutta

alt

Pe 24 decembrie, în jurul orei locale 16:35, un Boeing 787 Dreamliner Air India (înmatriculat VT-ANN) a avut probleme după aterizarea pe aeroportul din Calcutta.

Aeronava efectuase zborul AI 020 Delhi-Calcutta și avea la bord 200 de pasageri. Potrivit unor surse, în urma aterizării mai dure unul dintre pneuri s-a spart, iar părțile de metal care s-au frecat de pistă până la oprirea avionului au dus la apariția unui incendiu la trenul stâng de aterizare. Altii vorbesc si despre supraincalzirea franelor. În pofida imaginii de mai jos, un purtător de cuvânt Air India afirmă că “nu a fost nici un incendiu, ci doar o scânteie la trenul de aterizare stang. Toți pasagerii au fost debarcați în siguranță.” Avionul (VT-ANN) a fost reținut la sol și o echipă Boeing s-a deplasat deja în India pentru a începe ancheta și a descoperi cauza.

Potrivit surselor, angajații de la sol ai aeroportului au alertat piloții despre apariția unui incendiu la jamba stângă, între roțile 5 și 6, când avionul rula spre terminal. Dreamliner-ul s-a oprit la locul de parcare desemnat, unde focul a fost stins imediat. Autoritățile din aviația indiană vor cerceta dacă piloții – un comandant-femeie expat și un copilot indian – au aterizat prea dur, provocând astfel explozia pneului, sau dacă anvelopa s-a blocat și nu s-a mai învârtit după contactul cu solul, ajungând la supraîncălzire. Trebuie precizat că acesta a fost primul zbor al comandantului-femeie, numele ei nefiind dat publicității. Air India are 11 Boeing-uri 787 Dreamliner în flotă, al 12-lea urmând să sosească în acest weekend.

Este a doua oară, din vară și până acum, când vorbim despre apariția unui incendiu la 787-uri Dreamliner pe ruta Delhi-Calcutta. În iulie, martorii vorbesc despre apariția flăcărilor în cuptorul cu microunde aflat la partea din spate a avionului. Din fericire, incendiul nu s-a extins și a fost stins rapid. După acest incident, cablajele tututor cuptoarelor cu microunde din dotarea Dreamliner-elor au fost schimbate de Boeing.

alt

Leave a Reply