Industry

Închiderea turnurilor de control, amânată

By 07-04-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

FAA, Administrația Federală de Aviație din SUA, a decis să amâne până pe 15 iunie închiderea a 149 de turnuri de control programată inițial pentru astăzi, 7 aprilie.

Aeronews v-a informat aici despre intenția FAA de a închide 149 de turnuri de control din SUA ca o măsură de reducere a cheltuielilor. Așa cum era de așteptat, reprezentanții aeroporturilor în cauză au considerat nedreaptă măsură – invocând mai ales periclitarea siguranței pasagerilor ce aterizează și decolează de pe aeroporturile respective – și au amenințat FAA cu procese.

Amânarea până pe 15 iunie 2013 a închiderilor programate pe 7 aprilie a fost luată pentru a “permite administrației să încerce rezolvarea multiplelor aspecte legale legate de decizia inițială”. Oficialii Administrației Federale de Aviație au declarat: “Închiderea graduală a celor 149 de turnuri nu va mai avea loc. În schimb, FAA nu le va mai finanța începând cu 15 iunie 2013 și le va închide dacă aeroporturile nu decid să continue operațiunile din fonduri proprii, non-federale.”

Leave a Reply