Industry

In curand: A350 XWB World Tour

By 11-04-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Inainte de intrarea A350 in serviciul comercial alaturi de Qatar Airways, in trimestrul IV al acestui an, Airbus va organiza un turneu mondial cu doua A350-900 si pasageri la bord.

Din pacate, pasagerii nu vor fi unii platitori, ci angajati Airbus. Si asta pentru ca zborurile World Tour vor fi efectuate pentru a testa diferite aspecte – interiorul avioanelor, sistemul de divertisment la bord, umiditatea, temperatura, climatizarea – si pentru a face reglajul fin al acestora. Chris Emerson, Airbus Senior Vice-president Marketing: “Zborurile vor ajunge in destinatii importante pe care A350 le va deservi si vor dura, in unele cazuri, intre 8-12 ore.” Zborurile vor fi operate cu exemplarele MSN2 si MSN5 (care va intra in flota de test luna viitoare), ambele vopsite in livery-ul Carbon.

Desi Airbus nu a comunicat inca itinerarul World Tour, e de ajuns sa privim lista clientilor A350 XWB – printre care Air France, Asiana Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Singapore Airlines, TAM, United, Emirates, Etihad Airways si Qatar Airways (clientul de lansare) – pentru a intui ce tari vor fi vizitate. Airbus A350 a efectuat deja, in august 2013, un zbor virtual cu 129 pasageri la bord si insotitori de zbor Cathay Pacific. Acestia au “calatorit” 4 ore in interiorul replicii cabinei A350 XWB, denumita Cabin Zero, avand asupra lor bagaje de cabina si experimentand servirea meniurilor la bord. Click aici pentru interiorul Airbus-ului A350 MSN2, prezentat pe 7 aprilie la Hamburg.

alt

Leave a Reply