Industry

In 2016, al patrulea aeroport la Moscova

alt

Aeroportul militar Ramenskoïe va fi transformat in aeroport international. In plus, pe 14 august oficialii aeroportului Domodedovo au anuntat incepera fazei secunde de extindere.

Situat la circa 40 km sud-est de Moscova, noul aeroport Ramenskoïe va fi inaugurat in 2016. Cu un terminal de 15.000 mp si zboruri interne / internationale, aeroportul tinteste o capacitate anuala de 12 milioane pasageri pana in 2021. Moscova are deja 3 aeroporturi – Domodedovo, Sheremetyevo, Vnukovo – si, potrivit oficialilor din domeniu, este nevoie de un al patrulea. Incepand din 2019, viitorul aeroport Ramenskoïe va include si un centru de mentenanta si reparatii (MRO).

Inaugurat in 1941 ca aeroport militar, Ramenskoïe dispune de o pista lunga de 5402 metri si este folosit, in prezent, de avioanele Ministerului rus pentru situatii de urgenta, de prototipurile constructorilor rusi de aeronave, respectiv de aparatele Politiei si Serviciului Federal de Securitate. La fiecare doi ani, aeroportul Ramenskoïe gazduieste si MAKS Airshow.

Anuntata pe 14 august, a doua faza de extindere a aeroportului Domodedovo va dubla suprafata destinata pasagerilor la 500.000 mp pana in decembrie 2016. Vizand, in primul rand, zborurile internationale, extinderea va avea loc spre estul actualului terminal si va aduce 100 de ghisee check-in suplimentare, respectiv 40 de posturi check-in self-service. Nu vor lipsi nici portile dedicate celui mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380. Anul trecut, 30.7 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul Domodedovo, cu 9,2% mai mult decat in 2012.

alt

Leave a Reply