Industry

Hotărârile noului CA al companiei TAROM

By 15-11-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

TAROM anunţă hotărârile noului Consiliu de Administraţie, care s-a întrunit ieri, 14 noiembrie 2013, în cadrul primei ședințe în actuala formulă.

In cadrul ședintei s-a decis invalidarea reducerii contractuale a duratei mandatului directorului executiv, Christian Heinzmann, de la patru ani la un an ca fiind contrară prevederilor statutare și s-au discutat aspecte aferente demarării procesului de evaluare a acestuia, conform celor dispuse de AGA. 
De altfel, si Ramona Manescu, Ministru Transporturilor, spunea in urma cu cateva zile ca actualul CEO TAROM va ramane in functie. In urma discuțiilor, Dante Stein a fost ales președinte al Consiliului de Administrație, iar Manuel Donescu vicepreședinte al Consiliul de Administraţie. În plus, membrii Consiliului au stabilit primele comitete de lucru şi anume: Comitetul de Guvernanță Corporativă, Nominalizare și Remunerare și Comitetul de Audit.
 Membrii Consiliului de Administrație și-au propus ca, în perioada acestui mandat, să ia toate măsurile pentru ca TAROM să devină o companie de care românii să fie mândri.

“Vom mobiliza toate forțele care au un rol important în a maximiza performanțele acestei companii și vom face acest lucru profesionist, cu transparență și responsabilitate. Apreciez faptul că TAROM, fiind o companie majoritar detinuta de stat, prezintă un interes ridicat pentru public, dar mi-aș dori ca de acum încolo să fie purtate mai puține dezbateri în presă și să ne concentrăm, în schimb, asupra rezolvării problemelor companiei. TAROM are o poziție strategică, de ambasador al României. Vrem să o relansăm ca să poată ocupa astfel locul pe care îl merită“, a declarat Dante Stein, președintele Consiliului de Administrație.

Leave a Reply