Industry

Game over: Germania anunta incetarea operatiunilor

Germania Fluggesellschaft mbH, Germania Technik Brandenburg GmbH si Germania Flugdienste GmbH au declarat falimentul in seara zilei de luni, 4 februarie. Germania Flug AG (Elvetia) si Bulgarian Eagle nu sunt afectate de intrarea in insolventa.

Angajatii companiei au fost informati. Ultimul zbor operat de Germania noaptea trecuta a fost ST3711 intre Fuerteventura si Nurnberg. Pasagerii care au rezervat bilete pe zboruri Germania prin tour operatori pot cere rambursarea adresandu-se lor. Din pacate, pasagerii care au rezervat bilete direct de la compania aeriana nu vor primi despagubiri. Motivele care au dus la faliment sunt: cresterea substantiala, in vara lui 2018, a pretului carburantului, scaderea Euro in fata dolarului, intarzieri serioase in aducerea altor avioane in flota si un numar neobisnuit de mare de evenimente legate de mentenanta aeronavelor.

Germania este un operator independent german cu o istorie de peste 30 de ani. Anual, Germania transporta peste 4 milioane de pasageri pe zboruri scurt-curier si mediu-curier de pe 18 aeroporturi europene spre 60 de destinatii din Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu. Impreuna cu Germania Flug AG (Elvetia) si Bulgarian Eagle, Germania are o flota de 37 de avioane, mentenanta fiind facuta de Germania Technik Brandenburg GmbH.

Puteti citi aici comunicatul oficial emis de Germania (in engleza).

Leave a Reply