Industry

flydubai, evoluție constantă în 2013

alt

În primele 10 luni flydubai și-a mărit rețeaua și flota, a înregistrat profit și a lansat noul Business Class. Surse apropiate susțin că flydubai va comanda 50 de avioane noi la Dubai Airshow.

Lansată oficial pe 1 iunie 2009, flydubai se numără printre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din lume, fiind un nume binecunoscut în zona Golfului. Iată, în continuare, câteva dintre momentele definitorii din 2013 pentru evoluția flydubai.

Extinderea rețelei

Profitând de poziția optimă a Dubai-ului ca hub, din 2009 și până acum flydubai a deschis peste 46 de rute către destinații nedeservite anterior din Africa, Asia Centrală, Europa, Rusia, Orientul Mijlociu și subcontinentul indian, destinații aflate la 5 ore de zbor de Dubai. În 2013, operatorul low-cost și-a mărit rețeaua cu 16 noi destinații, în prezent deservind peste 65 de orașe din întreaga lume. Dintre destinațiile noi lansate în acest an amintim: Male (Maldive), Ha’il și Medina (Arabia Saudită), Odessa (Ucraina), Juba (Sudanul de Sud), Sialkot și Multan (Pakistan), Volgograd și Krasnodar (Rusia). flydubai și-a dublat numărul orașelor deservite din Rusia și l-a adăugat pe al patrulea în Ucraina. În paralel, frecvențele spre Kiev (Ucraina) și Colombo (Sri Lanka) a crescut la două / zi.

alt

Flotă

În 2008 flydubai a plasat la Farnborough Airshow o comandă pentru 50 de Boeing-uri 737-800NG. Dintre aceastea, 33 au fost livrate până în prezent. Până la sfârșitul lui 2013, Terminalul 2 de pe aeroportul internațional Dubai (DXB), “căminul” flydubai, va primi 35 de aeronave, dintre care 13 vor oferi noul Business Class. Până în anul 2015 compania va primi toate cele 50 de avioane comandate în 2008.

Profit

În ultimii doi ani, flydubai și-a dublat numărul destinațiilor și a ajuns la aproximativ 1200 de zboruri săptămânale. Anul trecut, flydubai a transportat 5,1 milioane de pasageri, fiind astfel al doilea transportator aerian, ca număr de pasageri, pe aeroportul DXB, după Emirates. flydubai a devenit profitabil încă din a doua jumătate a lui 2011, înregistrând trei semestre consecutive de creștere susținută. Profitul net anunțat pentru 2012 a fost de 41,4 milioane de dolari. Recent, flydubai a semnat un acord de 228 milioane de dolari pentru finanțarea a 6 noi Boeing-uri 737-800NG.

alt

Clasa Business

În iunie 2013 flydubai a anunțat că va introduce Business Class, 12 locuri gândite a oferi un plus de confort și rafinament. Zborul inaugural al unei aeronave flydubai configurate cu Business Class a avut loc pe 8 octombrie, Istanbul, Juba, Kabul, Kiev și Male numărându-se printre primele destinații deservite cu clasa Business. Feedback-ul din partea pasagerilor a fost pozitiv, cei care optează pentru Business Class beneficiind de servicii dedicate. În plus, pe anumite rute pasagerii flydubai își pot comanda online, înaintea zborului, meniul cald dorit la bord (10 dolari).

Echipa flydubai

În prezent, flydubai are peste 2000 de angajați ce reprezintă 97 de naționalități. Până în 2016, compania low-cost din Dubai vrea să atragă 600 de piloți. În plus, flydubai a lansat un program “Cadet” pentru pregătirea tinerilor de naționalitate arabă în vederea obținerii licenței de pilot. În următorii 5 ani, flydubai estimează că 100 de cadeți se vor înscrie în acest program. 

Divizia Cargo

flydubai Cargo și-a început operațiunile în 2012. Primul an de operare s-a tradus printr-o media lunară de 3200 de tone de mărfuri transportate, de două ori mai mult decât estimările inițiale. flydubai Cargo deservește peste 65 de destinații și oferă servicii către alte 150 de orașe grație acordurilor cu alte companii aeriene.

alt

Leave a Reply