Industry

flydubai estimează un 2013 profitabil

alt

Un oficial de rang înalt flydubai preconizează un 2013 profitabil pentru companie în ceea ce privește numărul pasagerilor transportați și noile destinații inaugurate

Hamad Obaidalla, Chief Commercial Officer flydubai, a declarat: “Până la sfârșitul lui 2013 sperăm să deservim peste 60 de destinații în condițiile în care acum operăm zboruri către 54 de destinații. În prezent flota noastră numără 28 de Boeing-uri 737-800NG și până la sfârșitul anului fiscal vom mai primi încă 6.” Tot Obaidalla a precizat că la dimensiunea actuală a flotei flydubai, divizie low-cost Emirates, compania poate deservi în jur de 70 de destinații.

Pe 21 aprilie flydubai va lansa 4 zboruri săptămânale spre Juba (Sudanul de Sud), iar în mai va lansa ruta Dubai-Salalah (Oman). Din 21 mai flydubai va zbura de 3 ori săptămânal spre noul aeroport Mattala (Sri Lanka), urmând ca zborurile să devină zilnice din 3 iunie 2013. Reamintim că pe 18 martie flydubai a efectuat un zbor special pe al doilea mare aeroport din Sri Lanka pentru a sărbători deschiderea acestuia. În februarie 2013 flydubai a anunțat primul său profit anual pentru 2012, cifrat la 152 de milioane de dirhami. Totodată, flydubai a raportat încasări de 2,8 miliarde de dirhami aferente anului trecut.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președintele flydubai, a indicat că flydubai poartă discuții cu Boeing și Airbus pentru a comanda încă 50 de avioane. Comanda ar putea fi plasată cu ocazia Dubai Air Show 2013 și este evaluată la peste 5 miliarde de dolari. Înființată în martie 2008 flydubai și-a început operațiunile în iunie 2009, fiind una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere pe plan mondial. Rețeaua actuală flydubai include destinații din Orientul Mijlociu, Africa, Asia și Europa Centrală și de Est.

In Romania flydubai opereaza de la 1 octombrie 2012 si ofera 3 zboruri saptamanale Dubai-Bucuresti si retur.

alt

Leave a Reply