Industry

Florin Susanu, noul Director General TAROM in locul lui Werner Wolff

Aseara, in cadrul AGA, a fost schimbat si Consilul de Administratie al companiei. Florin Susanu a mai ocupat postul de Director General (interimar) TAROM.

Noul Consiliu de Administratie (CA) este format din Mircea Tudosie, director la Poșta Română, Sorin Paul Stoicescu, Petre Neacșa, secretar general în cadrul Ministerului Transporturilor, George Rotaru, director al Aeroclubului Romaniei, Gabriela Mocanu, consiliera ministrului Cuc și Luminița Ivan, funcționar din Ministerul Transporturilor.

Ministrul Razvan Cuc a declarat miercuri seara la TVR 1 că urmează să fie ales un nou Consiliu de Administraţie la TAROM, din care vor face parte oameni cu greutate din aviaţie, oameni care vor să salveze compania. „Vom avea oameni în Consiliul de Administraţie, oameni cu greutate din aviaţie: domnul Sorin Stoicescu, domnul George Rotaru, directorul de la Aeroclubul României. Oameni care vor să salveze TAROM, pentru că este foarte important ce vreau să vă spun în acest moment: din păcate, TAROM – eu am spus şi în primul mandat, a fost unul dintre obiectivele de suflet, că suntem români, este un simbol naţional pe care eu mi l-am asumat şi am spus că voi face tot ce îmi stă în putinţă să salvăm compania asta, vorbesc despre reducerea pierderilor.

Din păcate, acum trebuie să o salvăm, pentru că eu îmi amintesc când eram în 2017 ministru şi ştiţi că mă critica domnul Tudose (fostul premier Mihai Tudose) vizavi de pierderile de la TAROM, deşi eu preluasem un program de zbor de la guvernul anterior – dar asta nu e o scuză – ştiţi că am adus cele două aeronave ca să unificăm, ştiţi că voiam să aduc la sfârşitul anului încă două aeronave lung-curier, să redeschid relaţiile. Domnul Tudose, mie, în timpul mandatului meu, mi-a sugerat să îl aducem pe domnul Wolf la TAROM, că este o variantă. Eu nu am fost de acord să îl pun la TAROM şi l-a pus dânsul. După ce am plecat, nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă rog, l-a pus, asta ştim cu toţii că l-a pus şi vedem unde a ajuns TAROM-ul”, a afirmat Cuc.

Iata ce a declarat si Werner Wolff, fostul Director General TAROM (via Alex P):

Consider că un gest corect față de angajații TAROM, față de opinia publică și față de toți pasagerii companiei noastre este să anunț, public, finalul mandatului meu în funcția de Director General al Companiei Naționale TAROM. La un an și patru luni de la preluarea conducerii companiei încep prin a mulțumi tuturor angajaților TAROM, care prin muncă și dedicare au reușit să inverseze trendul descendent în care ne aflam în 2017. Aceleași mulțumiri le transmit reprezentanților presei, fără de care nu am fi reușit să comunicăm transparent și clar cu românii, de multe ori în situații limită, în care informația corectă contează enorm. Nu în ultimul rând, doresc să îmi manifest public mulțumirea și aprecierea față de toți pasagerii care au ales să investească încredere în TAROM pe parcursul acestor luni.

În 2018, TAROM fost gazda a peste 2,8 milioane de pasageri. Fără susținerea și încrederea dumneavoastră, TAROM nu ar fi reușit să obțină cele mai mari venituri din ultimii șapte ani, în 2018. În nume personal, apreciez încrederea cu care am fost învestit de către acționarul companiei TAROM și de către echipa mea alături de care am reușit să obținem rezultate importante în această companie. La moment de bilanț, doresc să vă transmit alăturat acestei declarații un raport privind situația trecută și actuală a companiei. Subliniez că rezultatele se datorează multor ore de muncă din partea unei echipe întregi și a unui grup de oameni care a contribuit vital la consolidarea capitalului de încredere al companiei noastre naționale, TAROM. Cu sinceritate, Werner-Wilhelm Wolff.”

Leave a Reply