Features

Doha și Miami, aeroporturile viitorului

alt

În timp ce oficialii arabi au confirmat că Doha Hamad International Airport va fi inaugurat pe 1 aprilie, autoritățile din Miami au prezentat planurile pentru aeroportul viitorului.

Viitorul Miami International Airport (MIA) este prezentat într-un proiect îndrăzneț: turiștii care aterizează la MIA se pot caza într-un hotel de 4 stele aflat în aeroport, oamenii de afaceri vor putea călători cu shuttle-urile dedicate până la centrele de conferință adiacente și localnicii pot ieși din terminal pentru a-și lua patrupedul de la Spa-ul pentru animale. Airport City, așa cum a fost denumit proiectul, include 3 secțiuni: un centru de afaceri (359 milioane de dolari), un hotel de 4 stele plus facilitățile adiacente (141 milioane de dolari), respectiv un centru de servicii (12 milioane de dolari) care va include magazine, benzinării și spa / hotel pentru animale. Autoritățile locale nu vor plăti un cent pentru construcția noului aeroport, estimată la 125 de milioane de dolari, cheltuielile urmând să fie suportate de Odebrecht, un dezvoltator privat din SUA. În schimb, Odebrecht va conduce noile facilități urmând să plătească chirie și un procent din încasări autorităților locale.

alt

În cealaltă parte a globului aflăm că Doha Hamad International Airport, viitorul hub Qatar Airways, va fi inaugurat oficial pe 1 aprilie 2013. Prima fază a proiectului de 15,5 miliarde de dolari va permite unui număr de 12 companii aeriene internaționale să utilizeze noua facilitate de la 1 aprilie dar fără lounge-uri, care vor fi terminate ulterior. Astfel, Qatar Airways își va muta toate operațiunile pe noul aeroport în a doua jumătate a lui 2013. Inițial, Hamad International Airport va putea primi 28 de milioane de pasageri anual, urmând ca cifra să crească la 50 de milioane/an după 2015. Construcția noului aeroport din Doha a început în 2004, prima fază fiind programată pentru deschidere în 2009. Mai multe întârzieri au decalat însă inaugurarea până în 2011, apoi până în 2012 pentru ca în final deschiderea oficială să aibă loc pe 1 aprilie 2013.

alt

alt

Leave a Reply