Industry

FAA închide mai multe turnuri de control

alt

Administrația Federală de Aviație (FAA) din SUA va închide 149 de turnuri de control din 46 de state începând cu 7 aprilie. Măsura face parte din planul de reducere a cheltuielilor.

FAA anunțase în februarie că va închide 189 de turnuri de control, dar în cele din urmă doar 149 din cele 516 existente în SUA vor fi închise. Vorbim, în cea mai mare parte, despre turnuri de control de la aeroporturi regionale. Chiar și așa, aproape fiecare linie aeriană ce operează pe aeroporturile în cauză va resimți măsura.

Lista aeroporturilor ale căror turnuri de control vor fi închise – disponibilă aici – include Branson (deservit de Southwest Airlines și Frontier Airlines), Ithaca (Delta Air Lines, US Airways, United Airlines), Lewiston (Delta, Horizon Air), Punta Gorda (Allegiant Air) sau Texarkana (American Airlines). Chiar și fără indicațiile controlorilor din turn piloții vor putea ateriza și decola în continuare de pe aeroporturile în cauză, dar vor trebui să fie de două ori mai atenți în timpul acestor proceduri.  

FAA menționează că închiderea turnurilor respective poate fi evitată în cazul în care comunitățile locale vor prelua cheltuielile suportate până acum de la bugetul de Stat. FAA nu a precizat încă dacă va elimina și schimburile de noapte de la alte 60 de turnuri de control, printre care și Chicago Midway sau San Juan. Administrația Federală de Aviație trebuie să-și reducă cheltuielile cu 637 de milioane de dolari.

Leave a Reply