Industry

Etihad Aviation Group, prezentat oficial

alt

Sursele Aeronews au avut dreptate. În urmă cu câteva zile vă anunțam pe Facebook că Etihad Airways va fi integrată în Grupul Etihad Aviation. Anunțul oficial a fost făcut astăzi.

Etihad Aviation Group, pe care îl anunțam acum câteva zile, este următoarea etapă din strategia de business pe termen lung Etihad Airways. Noul grup marchează traziția de la o companie aeriană la o structură mai mare, mai complexă. Condus de James Hogan ca Președinte și CEO, Etihad Aviation Group va asigura dezvoltarea partenerilor și alianțelor pe care Etihad Airways le-a format cu alte companii aeriene. Pe lângă divizia de linii aeriene, noul Grup va include și o divizie care va coordona investițiile Etihad în respectivii operatori. COO-ul diviziei va fi responsabil și cu găsirea de sinergii în cadrul alianțelor pe care Etihad le-a format până acum, urmând să supervizeze direct evoluția Air Serbia și Air Seychelles.

Etihad Aviation Group aduce, ca noutate, și Hala Group, condus de Peter Baumgartner, fostul Chief Commercial Officer Etihad Airways. Hala Group a fost creat pentru a profita la maxim de oportunitățile ivite dincolo de companiile aeriene, în numeroase business-uri din domeniul ospitalității și turismului. Totodată, James Hogan a oferit noi informații despre A380 Etihad Airways. Acesta va debuta in cadrul Arabian Travel Market 2014 (Dubai), in luna mai. Intrarea in serviciul comercial va avea loc in decembrie, primele destinatii fiind Londra, New York, Sydney si Melbourne.

În 2013, anul în care a serbat 10 ani de la înființare, Etihad Airways a transportat aproape 12 milioane de pasageri. Compania oferă, din hub-ul Abu Dhabi, zboruri de pasageri și cargo spre 103 destinații din Orientul Mijlociu, Europa, Africa, Asia, Australia și America cu o flotă de 91 Airbus-uri și Boeing-uri. Etihad Airways are comandate 220 de aeronave noi, inclusiv 71 de Boeing-uri 787 Dreamliner, 25 de Boeing-uri 777X, 62 de Airbus-uri A350, respectiv 10 Airbus-uri A380. Etihad Airways deține acțiuni în următoarele companii aeriene: airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus Air Serbia și Jet Airways. După primirea aprobărilor de rigoare în primul trimestru al acestui an, Etihad va achiziționa 33,3% din Darwin Airline (redenumită Etihad Regional).

Leave a Reply