Industry

Emirates si o noua premiera mondiala

alt

Emirates devine prima companie aeriana din lume care introduce functia Audio Description pentru filme, parte din sistemul ice Digital Widescreen de divertisment la bord, functie care vine in ajutorul pasagerilor orbi. Iata cum functioneaza.

Intalnita tot mai des la cinema si in televiziune, Audio Description este o inregistrare narata care explica scena de pe ecran in pauzele dintre dialoguri. In 2007, Emirates a colaborat cu Walt Disney Studios pentru a introduce Closed Captions, pentru prima data in aviatie, tehnologie care vine in ajutorul surzilor. Pe langa faptul ca arata dialogurile actorilor in subtitrare, Closed Captions face referire si la efectele sonore din film. In august, Emirates ice Digital Widescreen ofera 50 de filme cu Closed Captions si 16 filme Walt Disney Studios cu Audio Description: Frozen, Saving Mr. Banks, Cars 2, Monsters University , Marvel’s The Avengers, Toy Story 3 si cele 4 filme Pirates of the Caribbean.

Cu ocazia World Airline Awards 2014 Skytrax, Emirates ice a primit, pentru al 10-lea an consecutiv, titul de “Cel mai bun sistem de divertisment la bord din lume”. ice ofera peste 1800 de canale de divertisment, inclusiv 400 de filme din intreaga lume, sute de ore de programe TV si mii de ore de muzica de toate genurile. In prezent, pasagerii Emirates care zboara cu Boeing 777 si Airbus A380 pot urmari continutul ice pe ecrane HD mai mari: 27 inci la First Class (68,5 cm), 20 inci la Business (50 cm) si 12,1 inci in Economy (30 cm). Mai jos, un filmulet pe care l-am facut in aprilie 2009, cand am zburat cu 777-300ER EK intre Viena-Dubai si retur.

http://www.youtube.com/watch?v=k8rashCNtLs

Leave a Reply