Industry

Emirates A380, o altă premieră mondială

alt

Emirates este prima companie aeriană din lume care oferă pasagerilor A380 posibilitatea de a iniția apeluri telefonice în timpul zborului de pe mobilele personale.

Sistemul, dezvoltat în parteneriat cu OnAir, permite pasagerilor de la bordul A380-urilor Emirates să rămână conectați cu cei dragi în timpul zborului prin apeluri efectuate de pe mobilele personale sau prin transfer de date. Serviciul respectiv se adaugă celui deja existent pe Airbus-urile A380 Emirates, denumit OnAir WiFi. Primul A380 Emirates echipat cu sistemul complet OnAir a decolat pe 2 octombrie din Dubai cu destinația Munchen. Primul apel efectuat de pe mobil în timpul acestui zbor a fost dat către China când aeronava se afla la 11.500 de metri altitudine deasupra Golfului.

Sistemul mobil OnAir se va regăsi pe toate A380-urile viitoare Emirates și va fi instalat și pe cele 25 deja existente în flotă. Emirates a stabilit de mulți ani standardele în domeniu în ceea ce privește conectivitatea în zbor și inovații de ultimă oră:

1993: prima linie aeriană care și-a echipat întreaga flotă Airbus cu telefoane
1994: prima linie aeriană care și-a echipat întreaga flotă Airbus cu faxuri
2003: prima linie aeriană care a oferit live știri BBC în aeronavele sale
2006: email și SMS personal integrate în scaune la toate clasele, în întreaga flotă
2008: prima linie aeriană care a oferit servicii de telefonie mobilă la bord (în parteneriat)
2011: alături de OnAir, Emirates a oferit acces wi-fi la internet pe aeronavele A380

Pentru mai multe informații despre conectivitatea Emirates în timpul zborului: http://www.emirates.com/english/flying/staying_connected/staying_connected.aspx

Leave a Reply