Business Jets

Destinatiile favorite ale romanilor care calatoresc la bordul unui business jet

Piata vanzarilor si inchirierilor de avioane private a inceput sa fie din nou de interes pentru oamenii de afaceri din Romania, numarul persoanelor care calatoresc in acest mod avand un trend ascendent fata de 2016.

Destinatiile cele mai frecventate de romanii care folosesc avioanele private sunt Nisa, Londra, Moscova, Paris, Berlin, dar si Dubai, Hong Kong sau New York. In Europa, cea mai folosita ruta aeriana de catre milionari este Moscova – Coasta de Azur, iar la nivel global sunt Miami – New York, New York – Los Angeles, New York – West Palm Beach si Londra – New York. Cea mai importanta piata pentru avioanele private: Statele Unite ale Americii, care detin 60% din traficul aerian al avioanelor private. In ceea ce priveste varsta clientilor, acestia au intre 40 si 55 de ani, iar majoritatea sunt barbati.

“In 2017, interesul pentru zboruri cu avioane private a crescut comparativ cu anii anteriori, ajungand sa fie comparabil cu cel din perioada de dinainte de criza. Diferenta fata de anii anteriori, in special daca facem referire la clientii romani, consta in schimbarea comportamentului de cumparare al celor care acceseaza acest tip de servicii. Acestia sunt mai selectivi si nu mai iau decizii imediate, cunosc mai bine piata, in special in ceea ce priveste pretul si serviciile incluse”, a declarat Gabriela Grigorescu, director al Private Jets Europe.

Inchirierea unui business jet, in functie de mai multe variabile (tipul aeronavei, an de fabricatie si servicii incluse), variaza intre 1.500 si 8.000 EUR pentru fiecare ora de zbor. Un zbor dus-intors pe rutele interne variaza intre 5.000-8.000 EUR, in timp ce o calatorie nonstop dus-intors pe ruta Bucuresti-Dubai poate costa 60.000 – 70.000 EUR cu un avion super midsize, tip Gulfstream G280. Recent, la Bucuresti a fost prezentat si G650, model care poate zbura non-stop pe distante de pana la 12.960 km. Costul se ridica la circa 65 de milioane de dolari, iar livrarea poate dura pana la 3 ani. Propulsat de doua motoare Rolls-Royce, Gulfstream G650 are o viteza maxima de 982 km/h, o capacitate de pana la 19 pasageri si poate urca pana la o altitudine de 15.545 metri.

Leave a Reply