Industry

Consiliul de Administrație TAROM, revocat

alt

Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor, a revocat pe 4 noiembrie Consiliul de Administraţie al companiei TAROM. Iată care sunt membrii noului CA.

Noul Consiliu de Administraţie numit de Ministerul Transporturilor este alcătuit din Dante Stein – consilier al primului ministru, Manuel Donescu – secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism. Consiliul de Administraţie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Lăduncă, Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu. “Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an. Se consideră că afirmaţiile din presă ale membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

Vă reamintim că mandatul belgianului Christian Heinzmann, CEO-ul TAROM numit în funcţie în noiembrie 2012 pentru patru ani, a fost scurtat la un an de fostul Consiliu de Administraţie și urmează să expire în mai puțin de două săptămâni, pe 19 noiembrie. În ultimul an, la vârful conducerii TAROM au existat tensiuni și neînțelegeri între CA și Directorul General. “Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro, nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul CA, iar obiectivul este ca TAROM să intre în parametri normali”, a adăugat Trandafir.


Replica lui Dan Pascariu, fostul președinte al CA TAROM, nu a întârziat să apară: “Îi dau în judecată pentru daune interese!”, a precizat Pascariu referindu-se la cei din Ministerul Transporturilor. “AGA s-a întâlnit pe ascuns, nu am ştiut de această întâlnire. Adunarea Generală a Acţionarilor s-a reunit pe 4 noiembrie pentru a discuta situaţia de la TAROM. Transporturile nu au transmis nici o informare către presă cu privire la această întâlnire”, a adăugat Pascariu. Totodată, pe site-ul TAROM au apărut anunțuri de recrutare pentru Director General, Director Financiar, Director Comercial și Director Operațiuni.

Leave a Reply