Concurs

Concurs: KLM te trimite in Haarlem, Olanda

By 09-04-2014 September 15th, 2014 No Comments
alt

In perioada 8-15 aprilie 2014, KLM desfasoara pe pagina de Facebook KLM Romania un concurs care isi propune sa promoveze o noua destinatie pentru turisti, orasul Haarlem din Olanda.

Concursul se desfasoara prin intermediul unei aplicatii de pe pagina de Facebook KLM Romania. Pentru a castiga, participantii trebuie sa raspunda rapid la intrebarea afisata, iar raspunsul cel mai apropiat de cel corect, oferit in cel mai scurt timp, castiga. Premiul consta in doua bilete de avion dus-intors pe ruta Bucuresti-Amsterdam, cazare 2 nopti la un hotel de lux din Haarlem si vizitarea gradinii Keukenhof. Castigatorul va fi anuntat pe 16 aprilie. Succes!

Aflat la 24 km de Amsterdam, Haarlem poate sa fie alternativa mai linistita si relaxanta pentru o vacanta in “tara lalelelor”. Arhitectura orasului este tipica regiunii de vest a Olandei, avand canale si case care dateaza din secolul XVII. Este cunoscut si sub numele de “orasul florilor”, deoarece din 1630 si pana in prezent Haarlem este un important centru pentru comercializarea lalelelor.

Orasul in care berea se produce intr-o veche biserica

Industria berii a fost foarte importanta pentru oras, fiind un centru de fabricare a berii mult mai important decat Amsterdam sau Rotterdam. In perioada de glorie existau nu mai putin de 100 de fabrici in oras, insa industrializarea de la sfarsitul secolului XIX a stins traditia. In anii 1990, un grup de entuziasti a recreat berea originala Haarlem dupa retete vechi. Fabrica Jopen produce acum un numar variat de sortimente de bere, deschizand in 2010 o fabrica de bere intr-o veche biserica.

Altfel de muzee

Muzeul Teylers, cel mai vechi din Olanda, detine lucrari ale lui Michelangelo sau Rembrandt, principalele exponate ale muzeului fiind in stransa legatura cu arta, stiinta si istoria naturala. Muzeul Frans Hals, un tribut adus pictorului local, se afla intr-o cladire din secolul XVII si adaposteste o mare colectie de arta olandeza, unele dintre exponate datand de la inceputul secolului XV. Se mai poate vizita muzeul de psihiatrie (Het Dolhuys) sau muzeul Corrie ten Boom Museum, care de fapt a fost o ascunzatoare folosita de evreii din al doilea razboi mondial. Corrie, alaturi de tatal si sora ei, au construit o camera secreta pentru a gazdui cateva persoane. Nazistii au gasit suspect numarul mare de provizii de hrana al familiei si i-au arestat, dar nu au reusit sa ii gaseasca si pe cei sase evrei care, intr-un final, au scapat. Din pacare, tatal si sora lui Corrie au murit in inchisoare, aceasta reusind sa supravietuiasca si sa poata spune povestea mai departe.

Nu uitati de promotia Air France KLM, valabila pana pe 15 aprilie, care aduce reduceri de pana la 40% pentru mai bine de 52 de destinatii lung-curier.

alt

Leave a Reply