Features

CONCEPT / Airbus supersonic, Londra – New York intr-o ora

By 04-08-2015 August 5th, 2015 One Comment

Airbus a depus la United States Patent and Trademark Office schitele unui avion supersonic capabil sa zboare de doua ori mai repede decat Concorde.

Documentele Airbus fac referire la un avion “ultra-rapid” care va reduce “substantial” emisiile fonice cand bariera sunetului este sparta. Noul model ar putea zbura cu peste 4023 km/h, de doua ori mai repede decat celebrul Concorde. Altitudinea maxima: 100.000 feet (30 km), cu 20 km mai sus decat zboara actualele avioane de pasageri. Daca un asemenea avion va fi construit, va parcurge distanta dintre Londra si New York in aproximativ o ora.

Totodata, zboruri precum Paris – San Francisco sau Tokyo – Los Angeles (distante de 9000 km) ar dura in jur de 3 ore. Viitorul model Airbus ar putea primi pana la 20 de pasageri si urmeaza sa fie propulsat de “cel putin” un motor conventional plus unul sau mai multe motoare cu hidrogen si oxigen. Publicul-tinta? “In primul rand oamenii de afaceri si pasagerii VIP”, precizeaza Airbus in documentatia depusa.

airbus3-2

Leave a Reply