Industry

Companiile aeriene: noi reguli dupa tragedia Germanwings 4U9525

By 26-03-2015 March 28th, 2015 No Comments

In ziua in care anchetatorii francezi au anuntat prabusirea avionului de catre copilot, cateva companii au luat primele masuri pentru a preveni asemenea tragedii.

Norwegian, Air Canada, easyJet, Air Transat, Emirates, airberlin, WestJet, Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Monarch, Virgin Atlantic, Thomas Cook, Condor, TUIfly, Etihad Airways, Wizz Air, KLM si Air France au anuntat ca introduc regula doua persoane in cockpit pe toata durata zborului. Noua prevedere se aplica “imediat”. Atunci cand unul dintre piloti (comandantul sau copilotul) iese din cockpit pentru a merge la toaleta sau din alte motive, locul lui trebuie sa fie luat de un insotitor de bord / Chief Flight Attendant pana cand pilotul revine in cockpit. Exista operatori la care regula se aplica deja – Finnair, CSA, Qatar Airways, Ryanair, Jet2, FlyBe sau operatorii din SUA – si suntem convinsi ca si alte companii vor urma exemplul in urmatoarele zile. La TAROM, aceasta regula era deja in vigoare.

Recomandarea EASA (European Aviation Safety Agency) emisa pe 27 martie.

Noile masuri apar in ziua in care am aflat ca A320-ul Germanwings ce opera zborul 4U9525 Barcelona-Dusseldorf a fost prabusit intentionat de copilotul Andreas Lubitz (28 de ani). In dimineata zilei de 24 martie, 150 de persoane si-au pierdut viata in urma impactului nimicitor din Alpii francezi: 144 de pasageri + 6 membri ai echipajului.

Lista accidentelor / incidentelor provocate intentionat de piloti.

https://youtu.be/QHxv7bsqbxA

Leave a Reply