Features

Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă

In noiembrie va spuneam despre parteneriatul dintre TAROM si Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă pentru efectuarea pregatirii practice a elevilor din invatamantul liceal si profesional. Recent, cu ocazia serbarii de Craciun, am aflat mai multe informatii despre acest colegiu.

Am aflat de la Ing. Coralia Barosan, Directorul colegiului, ca acesta a fost infiintat in anul 1972 si a functionat de la inceput cu clase de liceu industrial, şcoala profesională, şcoala de maiştri şi şcoala postliceală. “Procesul instructiv-educativ este sustinut de 98 cadre didactice specializate si personal didactic auxiliar, cu mijloace si metode moderne de invatamant, in concordanta cu cerintele noilor curriculum-uri. De-a lungul timpului, colegiul nostru a beneficiat de o bogată colaborare cu specialişti din domeniul aviaţiei, având acces atat în secţiile de producţie specializate, cat şi în laboratoarele şi compartimentele de înaltă tehnicitate din domeniul aviaţiei.”

Amplasat în vecinatatea societăţii ROMAERO şi a Aeroportului Băneasa, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă dispune de 20 de cabinete pe discipline, 5 laboratoare, 11 ateliere de instruire practica, 10 cabinete tehnice si 4 cabinete de informatica. La acestea se adauga o biblioteca (peste 40.000 de volume), o sala de sport si o sala de festivitati cu 300 locuri. Aici am asistat si la serbarea de Craciun, pregatita de Viorica Mihaescu, Alecu Mirela, Dragan Nicoleta si Boangiu Roxana. Mai multe informatii despre Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă gasiti pe site-ul acestuia. Foto: Aeronews.ro, arhiva colegiului.

IMG_5626 IMG_5617 Profesori elevi IMG_5607 IMG_5608 IMG_5610 IMG_5605

Leave a Reply