Industry

Christian Heinzmann, CEO TAROM: “Flota nu se schimba pana in 2017”.

Intr-un interviu acordat SursaZilei.ro, CEO-ul TAROM a facut precizari legate de flota, departamentul Comunicare, noua pozitie de Director General Adjunct, planul de business si reluarea zborurilor spre China.

Referindu-se la schimbarea flotei, Christian Heinzmann a declarat: “Un avion nou nu are nevoie de nici un fel de mentenanță în primii șase ani de viață. În acest an, în 2016 și 2017 nu schimbăm flota. Sunt diverse scenarii, în funcție de potențialele modele de business. In cel mult doi ani, cele două Airbus-uri A310 nu vor mai exista în flota TAROM din cauza costurilor de întreținere.” Heinzmann a mai declarat ca TAROM nu este interesat de zborurile low-cost, urmarind sa ofere bilete la preturi cat mai accesibile. Va reamintim ca singurul 737-800 (YR-BGS) a plecat recent la SmartWings si exista zvonuri care sustin ca TAROM va trece la o flota compusa exclusiv din avioane Airbus.

Reluarea zborurilor spre China. “Nu depinde de noi, nu avem permisiune de survol din partea Rusiei. Avem aeronava care poate efectua astfel de zboruri, Airbus A310, dar nu ne putem permite să ocolim Rusia deoarece cresc costurile de operare”, a afirmat CEO-ul TAROM. Referindu-se la noua pozitie de Deputy CEO, Christian Heinzmann a declarat: “Postul de Director General Adjunct face parte din contractul meu de mandat, ca plan de asigurare a succesiunii după ce îl închei. Am la dispoziție timpul rămas până în noiembrie 2016 pentru a putea pregăti persoana respectivă. Vă garantez că nu va fi nicio intervenție politică în alegerea noului Deputy CEO în cadrul companiei TAROM. In maximum trei luni vom angaja o persoană pe acest post, un roman. Mai întâi voi căuta intern persoana respectiva, apoi pe plan extern dacă nu găsesc pe cineva potrivit.”

Departamentul Comunicare si planul de business. Aflam ca s-a infiintat un nou post: purtator de cuvant. Acesta se va afla sub coordonarea Directorului de Comunicare actual, dar ii va raporta direct CEO-ului TAROM. Christian Heinzmann s-a referit si la reducerea numarului de angajati, respectiv la planul si modelul de business: “Reorganizare la TAROM înseamnă eficiență prin redimensionarea numărului de angajați, ceea ce poate însemna și un număr de oameni mai mic față de cel actual. Trebuie regandit si modelul de business. Compania TAROM a fost înființată de peste 60 de ani fără ca acest model să fie reactualizat. Am înaintat planul de business Ministerului Transporturilor, plan in care intra si reorganizarea flotei, si anul acesta trebuie să știm ce model de business adoptăm pentru viitorul companiei.”

Interviul integral este disponibil pe SursaZilei.ro

Pe 29 martie, TAROM reia zborurile spre Larnaca.
OFICIAL / Noul Consiliu de Administratie TAROM.
Tot din 29 martie, TAROM va zbura zilnic la Barcelona.
Noutatile orarului de vara 2015 TAROM.
Din 19 iunie, Bucuresti-Valencia cu TAROM.

Leave a Reply