Industry

CEO-ul Wizz Air la Bucuresti despre rezultatele din 2017, planurile pentru 2018 si… disparitia TAROM

Ieri dupa-amiaza, Jozsef Varadi a sustinut o conferinta de presa la Bucuresti. Nu a anuntat rute noi, asa cum se asteptau multi, insa a facut cateva declaratii interesante.

Inca de la inceputul conferintei am aflat ca aceasta se va axa pe rezultatele excelente din 2017 si planurile pentru 2018. Avand in vedere ca venirea CEO-ului Wizz Air la Bucuresti a avut loc la doar doua zile dupa anuntarea bazei de la Viena, ne-am gandit ca poate va anunta si Bucuresti-Viena, dar acest lucru nu s-a intamplat. “Avem un plan de extindere bine pus la punct pentru baza din Viena in urmatorii 7 ani. Pe masura ce operatiunile noastre se vor dezvolta acolo, vom anunta si alte rute noi. Am inceput cu 17 destinatii, insa numarul acestora va creste, cu siguranta”, a precizat Varadi, lasand sa se inteleaga ca Wizz va oferi zboruri din Viena si catre Romania.

IN DIRECT de la conferinta de presa wizzair.com sustinuta la Bucuresti de CEO-ul companiei. Conferinta se va axa, spun oficialii Wizz, pe rezultatele excelente din 2017 si planurile pentru 2018.

Publicată de Aeronews pe Joi, 11 ianuarie 2018

Despre rezultatele excelente din 2017 si planurile pentru 2018

În 2017, Wizz Air a transportat peste 28 de milioane de pasageri pe rutele sale la costuri reduse, cu 24% mai mult faţă de 2016. 14 aeronave noi s-au alăturat flotei Wizz Air, 13 Airbus A321 şi un Airbus A320, ceea ce face acum ca numărul total al aeronavelor din flota să ajungă la 88. Avioanele suplimentare vor crea alte 600 de locuri de muncă directe în cadrul companiei, iar mai mult de 3.500 de angajati lucrează acum în cadrul companiei aeriene ce are 27 de baze în 15 ţări, incluzând şi cele mai noi baze WIZZ de la Londra Luton în Marea Britanie şi Varna, în Bulgaria. Wizz Air va continua, de asemenea, să-şi dezvolte reţeaua de rute, cu alte şapte aeroporturi şi mai mult de 100 de noi rute ceea ce va însemna o creştere a reţelei la aproape 600 de rute către 145 de destinaţii în 44 de ţări.

Un alt punct de referinţă pentru 2017 a fost şi faptul că Wizz Air a semnat cea mai mare comandă de aeronave cu Airbus pentru achiziţionarea a încă 146 de avioane din familia A320neo. Dupa ce va fi aprobat de acţionarii companiei, noul angajament va crește comanda totală Wizz de aeronave Airbus la 282, ceea ce va asigura un flux de aparate de zbor până la finalul anului 2026, care va permite W6 să crească continuu. De asemenea, Wizz Air a crescut dimensiunea bagajelor gratuite cu 50%, a îmbunătăţit platformele sale online, inclusiv website-ul, cu tehnologii de ultimă oră şi aplicaţia WIZZ pentru dispozitive mobile și a lansat produse inovatoare (Fare Lock, Flexible Travel Partner) pentru a oferi şi mai multă flexibilitate pasagerilor frecvenți.

CRESTERE sustinuta wizzair.com in ultimii 14 ani. Programul Pilot Academy va fi lansat in curand si in alte tari, inclusiv Romania. #lowcost

Publicată de Aeronews pe Joi, 11 ianuarie 2018

În 2017, Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România, a transportat peste 6,8 milioane de pasageri pe rutele sale cu prețuri reduse catre / dinspre tara noastra, ceea ce reprezintă o creștere cu 28% față de anul precedent. În cursul anului, WIZZ a lansat 17 noi rute din România și și-a extins bazele din Cluj-Napoca și Craiova adăugând două aeronave suplimentare și creând astfel peste 70 de locuri de muncă directe în cadrul companiei. In 2017, Wizz Air a sustinut 5.400 de locuri de muncă în industriile conexe din întreaga țară.

Continuând creşterea puternică, Wizz Air va avea 8,8 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România în 2018, cu 16% mai mult decât anul trecut. După expansiunea deja anunţată pentru operaţiunile din România, Wizz Air va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara, iar numărul de angajaţi orientaţi către pasageri va ajunge la peste 950. WIZZ oferă, de asemenea, zboruri la costuri reduse din Constanţa, Satu–Mare, Suceava şi Tîrgu Mureş. În prezent, reţeaua WIZZ din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca. Reconfirmând angajamentul pentru baza de la București, la finalul unui an record, cu 3,1 milioane de pasageri transportați și o creștere cu 19%, Wizz Air a anunțat că va aloca a 10-a aeronavă la Aeroportul Otopeni în iunie. Extinderea flotei va permite companiei să lanseze trei noi rute din România spre Atena, Goteborg și Nisa. WIZZ oferă acum 48 de rute spre 20 de țări din București.

AL 10-lea avion alocat bazei wizzair.com din Bucuresti vine in cateva luni.

Publicată de Aeronews pe Joi, 11 ianuarie 2018

Despre TAROM, rivalitatea cu flydubai si zboruri peste Atlantic

Poate cea mai interesanta declaratie facuta de CEO-ul Wizz Air in cadrul conferintei a fost cea legata de TAROM. “TAROM va disparea de pe piata (are o cota de piata de numai 15%), este doar o chestiune de timp! Daca acest lucru se va intampla, noi avem un plan foarte clar. Il avem de 5 ani.” L-am intrebat pe Jozsef Varadi cat de multumit este de zborurile spre Dubai din Romania (Bucuresti si Cluj-Napoca), mai ales in conditiile in care flydubai a marit cu 50% capacitatea spre Bucuresti, adaugand, din 15 decembrie 2017, al doilea zbor zilnic. “Load factor-ul Wizz Air spre Dubai din OTP si CLJ este de peste 90%, suntem multumiti de cum merg rutele. Nu intentionam sa facem nici o schimbare legata de frecventele spre Dubai si nu ne deranjeaza ca flydubai zboara de doua ori / zi la OTP. Pana la urma, pasagerii sunt cei care au de castigat din aceasta rivalitate, avand mai multe oportunitati de calatorie.”

József Varadi a recunoscut ca amanarea aducerii avionului nr. 2 la baza din Iasi este din cauza ca au nevoie de capacitate marita la Luton (asa cum Aeronews v-a informat la momentul respectiv), unde au luat slot-urile Monarch, si la Viena. “Wizz Air nu va deveni niciodata feeder pentru Austrian Airlines (vezi tweet-ul OS dupa ce Wizz Air a anuntat inceperea operatiunilor la Viena) si nici nu ne gandim momentan la zboruri peste Atlantic”, a mai precizat Varadi. “Va fi lansata si ruta Sibiu – Tel Aviv (anuntata de Aeronews inaintea conferintei Wizz de la SZB, dar amanata momentan de W6), insa nu pot preciza cand.” Foto main: Wizz Air.

CEO-ul wizzair.com la Bucuresti: "TAROM va disparea de pe piata, este doar o chestiune de timp! Daca acest lucru se…

Publicată de Aeronews pe Joi, 11 ianuarie 2018

Leave a Reply