Industry

CEO-ul TAROM despre zboruri lung-curier, Airbus A220, o fuziune cu Blue Air si SkyTeam

By 10-12-2018 March 25th, 2019 No Comments

Intr-un interviu aparut astazi in revista Airways Magazine, interviu acordat in septembrie, Werner Wolf, CEO-ul TAROM, vorbeste despre reinceperea zborurilor lung-curier, venirea unor aeronave widebody in flota, schimbarea A318 cu Airbus A220, o posibila fuziune cu Blue Air si rolul TAROM in alianta SkyTeam.

“TAROM este si va ramane o companie romaneasca”, a declarat Werner Wolf. Referindu-se la zvonurile care dau ca posibila o fuziune TAROM – Blue Air, CEO-ul nu exclude acest lucru, precizand doar ca “Blue Air nu ne va cumpara pe noi, dar asta nu este un subiect de discutie acum.” Momentan, CEO-ul TAROM este ocupat cu revitalizarea companiei pe toate planurile. “Trebuie sa reorganizam intregul nostru sistem de zbor, reteaua de rute si baza din Bucuresti, iar pe langa asta trebuie sa consolidam si alte baze din tara.”

Flota. “Mai intai trebuie sa scapam de 9 ATR-uri 42/72 si cele 4 Boeing-uri 737-300. Foarte probabil, jet-uri regionale vor intra in flota pana la sfarsitul anului, Bombardier sau Embraer, pe care le vom inchiria de la Airbus sau Boeing.” CEO-ului TAROM i-ar placea sa inlocuiasca cele 4 Airbus-uri A318, despre care Aeronews v-a spus ca vor iesi din flota, cu A220. “Daca Airbus ne face o oferta buna, A318 vor pleca.” Varianta inchirierii unor Boeing-uri 717 de la Volotea a picat si, potrivit unor surse apropiate companiei, se doreste trecerea direct la Embraer.

Zboruri lung-curier. Statele Unite, Canada si China sunt piete prioritare pentru reluarea zborurilor lung-curier pana in toamna lui 2019, lucru despre care am mai vorbit pe Aeronews.ro. “Anul trecut, 60.000 de chinezi au primit viza pentru Romania, respectiv 20.000 de romani au primit viza pentru China. Potrivit unor surse, TAROM ar vrea sa inchirieze 2-3 Boeing-uri 787 Dreamliner cu care sa reinceapa cursele lung-curier. “Exista un proiect cu China si investitori chinezi pe care vreau sa-l fac”, a declarat Wolff, fara a oferi alte detalii despre acest proiect. CEO-ul TAROM a continuat: “Vom avea zboruri lung-curier, cu sau fara China”.

SkyTeam. “Toate aliantele au nevoie de destinatii in Est, iar eu cred ca TAROM si Romania vor deveni si mai interesante din acest punct de vedere. TAROM este un partener strategic in Europa de Est.” Aparent, acest lucru nu este apreciat pe deplin in SkyTeam, alianta la care operatorul roman a aderat in 2010. “Purtam discutii cu SkyTeam pentru a vedea daca ramanem in alianta sau nu”, a adaugat Wolff. “Cel mai mare castigator al faptului ca TAROM face parte din SkyTeam este altcineva, nu noi. Cred ca aderarea la SkyTeam a fost o greseala, sustinerea ROT venind atunci din partea Air France-KLM”, a concluzionat CEO-ul.

Doi oficiali TAROM au fost in SUA sa vada doua Boeing-uri 787 Dreamliner.

Leave a Reply