Industry

CEO-ul Air France: Suntem interesati de zborurile low-cost lung-curier!

Jean-Marc Janaillac, CEO-ul Air France, a confirmat ca grupul Air France-KLM este interesat de infiintarea unei divizii low-cost lung-curier.

Citam din declaratia data pentru Bloomberg TV: “Avem noi rivali. Ce facem in acest caz? Nu ofer acum mai multe detalii, insa va spun ca analizam momentan mai multe solutii si ramane sa decidem ce masuri vom lua pentru a face fata noilor operatori low-cost lung-curier.” CEO-ul Air France nu i-a nominalizat, insa nu este greu sa ne dam seama ca s-a referit la Norwegian si French Blue. Poate chiar si Scoot, divizia low-cost Singapore Airlines, care va zbura in Europa din iunie 2017.

Discutia despre infiintarea unei divizii low-cost lung-curier a aparut prima data in mandatul predecesorului sau, Alexandre de Juniac, dupa ce Air France a spus ca doar 50% din rutele sale lung-curier erau, la acea vreme, profitabile. Pe atunci, planul prevedea folosirea unor 787-9 Dreamliner sub un nou brand si adoptarea unui model de operare similar Eurowings, divizia low-cost lung-curier Lufthansa Group.

Cairo, prima destinatie 787-9 Dreamliner Air France.
Layout-ul Boeing-urilor 787-9 Dreamliner AF.

 

Leave a Reply