Features

Studiu: Ce locuri prefera europenii in avion

alt

Operatorul low-cost easyJet a facut un sondaj in randul a 10.000 de pasageri din Europa pentru a vedea care sunt locurile preferate in avion. Studiul arata ca nationalitatea, varsta si partenerul de calatorie joaca un rol important in alegerea locului.

Incepem cu concluzia studiului: 7F este locul cel mai cautat de pasagerii europeni, in timp ce 19C se dovedeste cel mai putin popular. 59% din cei intervievati prefera locurile la geam, urmati de 38% pentru locurile la culoar. Vanzarile easyJet arata ca locurile de pe partea dreapta a avionului sunt mai cautate, randurile 6-7 “epuizandu-se” cel mai repede. In ceea ce priveste scaunul din mijloc, doar 3% din europeni il prefera, de obicei dupa ce partenerul si-a ales un loc la geam sau la culoar. Alte rezultate ale studiului easyJet:

– Portughezii sunt pasagerii care prefera, cel mai des, locurile la geam (80%);
– Olandezii si nemtii vor alege, cel mai probabil, un loc la culoar;
– Pasagerii sub 25 de ani vor sa stea la geam (76%). Pe masura ce varsta creste, pasagerii cauta scaunele de la culoar;
– Pasagerii britanici fac tot ce pot pentru a evita locul din mijloc. 56% prefera un scaun la geam, in timp ce 41% opteaza pentru culoar.

Potrivit studiului, sunt sanse mari sa gasim:

Pe locurile de la geam: tinere de pana in 25 de ani din Portugalia si Cehia;
Pe locurile din mijloc: pasageri cu varsta cuprinsa intre 45-54 de ani;
Pe locurile de la culoar: barbati de peste 65 de ani din Olanda sau Germania.

Locurile de la geam sunt populare printre pasagerii portughezi (80%), cehi (67%) si francezi (66%). Foarte probabil, olandezii (48%), nemtii (42%) si britanicii (41%) vor alege locuri la culoar. Amatorii de city-break-uri (65%) si pasagerii cu zboruri de conexiune (64%) prefera locurile de la geam, in timp ce pasagerii care calatoresc in interes de afaceri (46%) vor opta pentru locuri la culoar.

Leave a Reply