Military

Castigatorii Red Bull Ordinul Smaranda

alt

Pe 30 iunie, în Parcul Izvor din București s-a desfășurat primul concurs de parașutism în oraș, Red Bull Ordinul Smaranda. alt

A treia ediție a Cupei Red Bull Ordinul Smaranda – competiție de parașutism cu aterizare la punct fix – și prima desfășurată în oraș a strâns în finală 7 dintre cele mai bune parașutiste ale României. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 115 ani de la nașterea Smarandei Brăescu (21 mai 1897), figură proeminentă a aeronauticii mondiale, prima femeie parașutist din țara noastră, multiplă recordmenă națională și mondială. Fiecare dintre cele 7 concurente a efectuat câte 3 salturi, pentru ca la final punctajul fiecărei sărituri sa fie însumat.

alt

Cu un punctaj de 2 cm, Simona Stan a câștigat titlul “Red Bull Ordinul Smaranda”. Membră a Lotului Național de Parașutism și aparținând Aeroclubului Satu Mare, Simona este multiplă campioană națională și are la activ peste 3500 de salturi. Locul secund a fost ocupat de Steliana Popa (câștigătoarea primei ediții Red Bull Ordinul Smaranda), cu un punctaj de 7 cm. Brașoveanca face parte din Lotul Național de Parașutism și are deja la activ peste 1600 de salturi în cei 9 ani de când practică parașutismul. Locul trei a fost ocupat de Andreea Pădurean (câștigătoarea celei de a doua ediții Red Bull Ordinul Smaranda), cu un punctaj de 8 cm. Bucureșteanca este membră a Lotului Național de Parașutism, are 700 de salturi la activ și practică parașutismul de 6 ani.

alt

Totodată, cei prezenți în Parcul Izvor au avut parte și de alte surprize oferite de Aeroclubul României: demonstrație de aterizare la punct fix a Campionului Mondial la Parașutism Juniori – Alexandru Nicolau, atlet Red Bull, prezența echipei naționale de suprapuneri (Lucru Relativ pe Cupolă), dar și o demonstrație de acrobație a antrenorilor Aeroclubului României.

Leave a Reply