Industry

Carte BA pentru a combate frica de zbor

alt

British Airways va lansa pe 7 martie o carte destinată tuturor celor care au emoții în avion, ajutându-i să-și depășească frica. Printre autorii cărții se numără și un căpitan British Airways.

Cartea respectivă preia informaţii din cursul British Airways “Flying with Confidence” care a ajutat peste 45.000 de persoane în ultimii 25 de ani. Volumul abordează mai multe elemente care îi îngrijorează pe unii pasageri, ca de exemplu modul de operare al unei aeronave, turbulenţele sau sfaturi ale unor psihologi care explică diverse tehnici de relaxare. Iată mai jos top 10 sfaturi de urmat dacă aveţi emoţii când călătoriţi cu avionul:

Turbulenţele aeriene sunt incomode, dar nu şi periculoase, pentru că reprezintă un aspect perfect normal al zborului, provocat de forţele naturii.

Învăţaţi să vă controlaţi respiraţia! Când vă încearcă un sentiment de nervozitate, ţineţi-vă respiraţia puţin, apoi inspiraţi profund şi expiraţi la fel de profund. Continuaţi să respiraţi profund şi rar.

Combinaţi respiraţiile profunde cu contractarea anumitor muşchi. Cel mai eficient este să vă încordaţi muşchii fesieri, căci astfel se anulează semnalele nervoase care circulă în sus şi în jos, prin măduva spinării.

Piloţii şi echipajul de zbor se simt bine în aer, le place acest lucru. Cu toţii ştiu că se află într-un mediu foarte normal şi foarte sigur.

Trebuie să înţelegeţi noţiunea de “portanţă”. Aripile sunt cele care ajută avionul să zboare, nu motoarele. O aeronavă comercială care zboară la 10,000 metri altitudine poate să planeze pe o distanţă de 160 km, chiar dacă i se strică toate motoarele.

Împărţiţi un zbor mai lung în segmente de câte o jumătate de oră. Găsiţi-vă diverse ocupaţii în zbor – poate reuşiţi să “bifaţi” lucruri pe care nu apucaţi niciodată să le faceţi. Scrieţi o scrisoare, urmăriţi un film, citiţi o carte, serviţi masa.
 
Piloţii sunt supuşi unor proceduri riguroase de selecţie, fiind unii dintre cei mai bine antrenaţi şi testaţi profesionişti de pe glob. O dată la fiecare şase luni, orice pilot trebuie să treacă un test special, pe simulatorul de zbor.

Aeronavele comerciale sunt extrem de bine întreţinute. În plus, înainte de fiecare zbor sunt verificate de piloţi şi tehnicieni. Fiecare aeronavă e supusă unei revizii de rutină la intervale regulate, realizate de ingineri de specialitate.

Controlorii de trafic aerian sunt profesionişti instruiţi şi licenţiaţi, care operează sub incidenţa unor seturi de reguli foarte stricte. Toţi piloţii trebuie să respecte regulile de zbor.

Imaginaţi-vă că după ce coborâţi din avion păşiţi în braţele celor dragi, într-o zonă cu o climă caldă, minunată, sau intraţi într-o întâlnire de afaceri de succes.

alt

Căpitanul Steve Allright, pilot al British Airways pe Boeing 747 și unul dintre autorii cărții, a declarat: “Ca piloţi noi ne dorim ca fiecare pasager să se bucure de un zbor sigur şi plăcut. Înţelegem că anumite persoane au nevoie de mai mult curaj pentru o călătorie cu avionul, dar sperăm că atât cursul, cât şi cartea British Airways “Flying with Confidence” vor reuşi să le atenueze motivele de îngrijorare.”

Cursul “Flying with Confidence” al British Airways se organizează pe tot parcursul anului pe diverse aeroporturi din Marea Britanie şi se încheie cu o cursă aeriană reală. În septembrie 2012 British Airways a lansat şi o versiune video, astfel încât cursul “Flying With Confidence” poate fi vizionat la bordul aeronavelor sale. Căpitanul Steve Allright s-a alăturat echipei British Airways în 1990. În prezent pilotează aeronave Boeing 747 şi se ocupă de cursul British Airways “Flying with Confidence”.

http://www.youtube.com/watch?v=_rNwBTvsoCY

Leave a Reply