Industry

Calin Rovinescu este noul presedinte IATA

By 04-06-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Roman de origine, Calin Rovinescu – presedinte si CEO Air Canada – a fost numit presedintele International Air Transport Association. IATA este formata din aproape 240 de companii aeriene care reprezinta 84% din traficul aerian global.

Numirea lui Rovinescu a avut loc cu ocazia Adunarii Generale anuale IATA, a 70-a editie, desfasurata la Doha intre 1-3 iunie. Calin Rovinescu va ocupa aceasta functie timp de un an si ii succede lui Richard Anderson, CEO Delta Air Lines. Rovinescu s-a alaturat Air Canada in anul 2009 ca Executive Vice President, Corporate Development and Strategy. Anterior, intre 2003 si 2004, Calin Rovinescu s-a ocupat de restructurarea companiei canadiene. Din 2004 si pana la revenirea la Air Canada, Rovinescu a fost co-fondator si director Genuity Capital Markets, o banca independenta de investitii.

In decembrie 2013 l-am intervievat pe CEO-ul Air Canada la Viena. Plecat la 5 ani din Romania impreuna cu parintii, Rovinescu a ajuns sa fie acum unul dintre cei mai respectati oficiali din aviatia globala. O discutie cu Calin Rovinescu filmata la scurt timp dupa numirea sa in functia de presedinte si CEO Air Canada, in 2009.

http://www.youtube.com/watch?v=bzYE5QRazR0

alt

Leave a Reply