Industry

British Airways, momente cheie


Odată cu lansarea celei mai recente campanii de brand a British Airways, Aeronews vă prezintă momentele cheie care au marcat evolu
ția companiei.


Începuturile British Airways datează din zilele de pionierat ale avia
ției civile. Pe 25 august 1919 Aircraft Transport and Travel Limited a lansat primul zbor zilnic internațional între Londra (Hounslow Heath) și Paris (Le Bourget).

Cinci ani mai târziu, în 1924, patru companii aeriene printre care și Daimler Airways, succesorul lui AT&T, au fuzionat şi au format Imperial Airways Limited. Aceasta a fost naţionalizată în 1939 şi, alături de altă companie aeriană, au format British Overseas Airways Corporation (BOAC). După al doilea Război Mondial, BOAC a continuat să opereze zboruri lung-curier, în timp ce zborurile europene şi interne au fost preluate de noua companie British European Airways (BEA). 

În 1974, BOAC şi BEA au fuzionat, formând British Airways. Noua companie a moştenit spiritul de pionierat al predecesorilor săi, lansând – alături de Air France – primul zbor supersonic pentru pasageri din lume cu Concorde (1976). 

Privatizată în 1987, British Airways a continuat şirul inovaţiilor cu primul fotoliu perfect orizontal din lume în cabina Business (2000). În 2004 British Airways a devenit prima linie aeriană din Marea Britanie care permitea pasagerilor să îşi tipărească cartea de îmbarcare. Terminalul 5 a fost deschis de Regina Elisabeta II în 2008, iar în luna august echipa olimpică britanică a ajuns acasă de la Beijing la bordul unui Boeing 747 cu botul vopsit special în culoarea aurie. 

În 2009, British Airways scrie din nou istorie prin lansarea primului zbor lung-curier exclusiv business între aeroporturile London City și JFK New York. Ca urmare a asocierii cu American Airlines și Iberia (în 2010), pasagerii British Airways au la dispoziție conexiuni mai convenabile și o rețea globală de peste 500 de destinații. În ianuarie 2011 British Airways a fuzionat cu Iberia, joint-venture-ul purtând denumirea IAG, International Airlines Group.


 

Leave a Reply