Industry

Boeing a început upgradarea 787-urilor

alt

În dimineața zilei de 22 aprilie echipele Boeing au început modificarea sistemului de baterii la Dreamliner-ele All Nippon Airways (ANA) și Japan Airlines (JAL).

Boeing a trimis 5 echipe în Japonia: două pe aeroportul Tokyo Haneda, unde ANA are 10 787, și 3 pe aeroporturile Tokyo Narita, Matsuyama și Okayama, unde ANA are încă 4 Dreamlinere. Modificările durează cam 5 zile pentru fiecare avion, potrivit Boeing. “Upgradarea a încă 3 Dreamlinere ANA, câte unul în Kumamoto, Takamatsu și Frankfurt, va începe în mai”, a precizat un oficial All Nippon Airways. “Noi avem 17 exemplare 787, astfel că modificările la toate avioanele ar trebui ca să fie terminate într-o lună”, a adăugat reprezentantul ANA. Echipele Boeing au început upgrade-ul și la Dreamliner-urile JAL, una ajungând pe aeroportul Tokyo Narita și alta pe aeroportul Haneda. Din cele 7 Boeing-uri Dreamliner deținute de Japan Airlines 5 sunt pe Narita, unul în Haneda și altul în Boston.

Nici JAL și nici ANA nu au precizat data la care vor reintroduce 787 Dreamliner în serviciul comercial. Potrivit Reuters, All Nippon Airways ar urma să efecteze intre 100 si 200 de zboruri de probă cu Dreamliner-urile upgradate, fără pasageri, inainte de a le reintroduce in serviciul comercial. ANA și JAL sunt cei mai mari operatori de 787 pe plan mondial, All Nippon Airways fiind și clientul de lansare pentru Dreamliner. Până acum ANA a primit 17 exemplare 787 și mai trebuie să recepționeze încă 49 de Dreamliner-uri. JAL are 7 Boeing-uri 787 în flotă și mai trebuie să primească încă 38 de unități.

alt

Leave a Reply