Industry

Boeing 787, un nou incident la baterii

alt

Un 787 Dreamliner Japan Airlines (înmatriculat JA834J) a avut probleme la bateriile Li-Ion din care a ieșit fum și s-a scurs lichid când aeronava se afla la sol, pe aeroportul Tokyo Narita.

Pe 14 ianuarie, o echipa Japan Airlines care se ocupa cu intretinerea avioanelor a descoperit fum iesind din partea de jos a fuselajului unui 787 Dreamliner, cu doua ore inainte ca acesta sa zboare de la Tokyo la Bangkok. Dreamliner-ul respectiv a fost livrat companiei în iunie 2013. Angajatii JAL au vazut si lichid iesind din bateria principala, alarmele din cockpit indicand un defect la ansamblul de baterii si la incarcatorul acestora (martorii Main Battery și Main Battery Charger).

In urma cercetarii ansamblului principal de baterii, tehnicienii Japan Airlines au descoperit că o supapă de presiune conectată la baterie era deschisă, acela fiind și motivul scurgerii de lichid. Supapele pentru celelalte 7 baterii erau în regulă, compartimentul bateriilor nefiind afectat de acest incident. Potrivit JAL, zborul spre Bangkok a fost operat cu un alt Dreamliner. Asemeni All Nippon Airways, cel mai mare client de 787 din lume, Japan Airlines monitorizează atent celelalte Boeing-uri 787, cu care continuă să opereze zboruri. 

Leave a Reply