Industry

CEO-ul Turkish Airlines ramane in functie

By 13-05-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Dupa ce ziarul turc Milliyet a afirmat că CEO-ul Temel Kotil a fost suspendat în urma unui dezacord cu Hamdi Topcu, Președintele companiei, Turkish Airlines informeaza ca Temel Kotil ramane in functie.

Reunit pe 13 mai, board-ul de conducere Turkish Airlines a confirmat pastrarea lui Temel Kotil in functia de CEO. Potrivit unor surse, suspendarea lui Kotil ar fi survenit în urma unui dezacord între acesta și Hamdi Topcu pe tema interzicerii rujului roșu și a machiajului pentru stewardese (în cele din urmă interdicția a fost ridicată). Se pare că un alt motiv pentru disputa dintre cei doi ar fi fost felul în care Kotil a managerizat o grevă ce a dus la concedierea a 305 angajați. Temel Kotil a condus Turkish Airlines din 2005.

Într-un interviu acordat pe 9 mai 2013 el a spus că vrea să întârzie o comandă pentru 4 jumbo jet-uri pentru cel puțin 2 ani. Declarația lui contrastează cu afirmațiile președinteului Topcu, care a spus că Turkis Airlines va lua o decizie în acest sens până la sfârșitul lui 2013. Turkish Airlines, deținută de guvernul turc în proporție de 49% și cea mai bună companie listată la Bursa din Istanbul, se află în mijlocul unui plan agresiv de expansiune pentru a-și dubla flota și rețeaua de destinații. Pe 25 mai Turkish va lansa zborurile spre Malta, a 226-a destinație din 100 de țări.

Leave a Reply