Military

BIAS 2012, spectacol total!

alt

Prima zi a celui mai mare miting aviatic din România, Bucharest International Air Show (BIAS 2012), a adus celor prezenți un regal de acrobații.

Înainte de escadrila Turkish Stars, care și-a început evoluția la 11.05, spectatorii – veniți în număr foarte mare în ciuda caniculei – au aplaudat un Boeing 737 retro livery TAROM făcând low-pass-uri, dar și un superb North American B-25J Mitchell Red Bull, cu un sound al motorului greu de ignorat. Publicul a mai putut admira evoluții ale Aeroclubului României, Iacării Acrobați, Forțele Aeriene Române și structurile de aviație ale MAI și SRI. La 13.10 au intrat în scenă celebrii Frecce Tricolori, care au încântat audiența prin evoluția lor și prin spectacolul de culoare.

alt

alt

alt

Un interes la fel de mare a suscitat și prima expoziție de aviație generală din România, General Aviation Exhibition, unde cei prezenți au putut admira avioane ușoare, militare, business jet-uri și elicoptere. Sărbătorind 100 de ani de istorie aeronautică a Aeroportului Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (BBU), spectacolul aviatic BIAS 2012 este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Cei care nu au ajuns pe 21 iulie sunt așteptați și pe 22 iulie, duminică, intrarea publicului fiind liberă. Aeronews.ro este partener media al evenimentului.

alt

alt

alt

alt

Program 22 iulie, duminică

8:00 – acces public Romaero+P1 Aeroport Băneasa
10:00 – show-ul aerian
11:05 – Turkish Stars
12:56 – Jurgis Kairys
13.13 – Frecce Tricolori
13:45 – exercițiu Poliția Aeriană
14:25 – închidere evoluții aeriene
14:40 – festivitate premiere

Organizatorii recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun (RATB, Metrorex) pentru evitarea aglomerației în perimetrul desfășurării evenimentului.

alt

alt

Leave a Reply