Industry

Baza Wizz Air la Sibiu in 2016?

Profitand de zilele mai linistite de Craciun am analizat evolutia Aeroportului International Sibiu din 2015, dar si noutatile SBZ pentru 2016. Plecand de aici, credem ca Wizz Air va deschide baza la Sibiu in 2016.

Pe 8 iulie, Aeronews anunta – in premiera nationala – ca Blue Air va deschide baza la Iasi si va incepe zborurile interne. O zi mai tarziu, Blue Air si Aeroportul International Iasi au confirmat oficial spusele noastre printr-un comunicat de presa. Pe 10 noiembrie v-am informat, din nou primii, ca Wizz Air va deschide baza la Iasi in 2016 si va anunta 5 rute noi. O luna mai tarziu, pe 3 decembrie, operatorul low-cost si aeroportul Iasi au sustinut o conferinta de presa prin care anuntau deschiderea bazei si cele 5 rute noi. Ramanem la Wizz Air si credem ca cel mai mare operator low-cost din Europa Centrala si de Est va anunta baza la Sibiu in 2016. Iata si argumentele.

In primul trimestru 2015, Aeroportul International Sibiu a raportat +48% pasageri si +10% miscari aeronave fata de perioada similara din 2014. Pentru amatorii de cifre, cresterile s-au tradus prin 48.788 pasageri îmbarcaţi-debarcaţi, respectiv 1176 miscari aeronave. Trendul ascendent al aeroportului SBZ in primul trimestru a fost confirmat si de raportul Airports Council International (ACI) Europe. Astfel, în Grupa 4, cu un trafic mai mic de 5 milioane de pasageri anual, Aeroportul Internațional Sibiu s-a situat pe locul 5 cu o creștere de 36,1% a numărului de pasageri în primul trimestru. Acelasi ACI Europe a confirmat, pentru lunile martie si aprilie, o crestere a traficului de pasageri la SBZ cu 53%, respectiv 38%. In ceea ce priveste primele 6 luni din 2015, Aeroportul International Sibiu a comunicat o crestere de 32% a traficului. În cifre absolute, a fost vorba despre 137.896 pasageri deserviţi în prima jumătate a anului.

Revenind la operatiunile Wizz Air la Sibiu, stiti deja ca operatorul low-cost va adauga, din 28 martie 2016, doua frecvente spre Londra Luton, numarul zborurilor saptamanale ajungand astfel la 5 (in prezent, ruta este operata in fiecare marti, joi si sambata). Ruta Sibiu – Londra a fost deschisa în iunie 2014, inițial cu doua zboruri pe săptămână, dupa care numărul de zboruri a crescut la trei, așa cum sunt operate în prezent. Si tot din 28 martie 2016, Wizz Air va adauga inca o frecventa saptamanala rutei Sibiu – Dortmund, operata acum de doua ori / saptamana. Deschisa in octombrie 2014, ruta a fost operata de 3 ori / saptamana in orarul de vara 2015, numarul curselor fiind redus la doua in orarul de iarna 2015/2016.

Deschiderea unei baze Wizz Air si alocarea unui aeronave la Sibiu ar fi urmatorul pas logic in evolutia aeroportului, dar si a celui mai mare operator low-cost din Europa Centrala si de Est. Noi credem ca acest lucru se va intampla in 2016.

Leave a Reply