Industry

AUDIO / Incident la bordul unui avion Blue Air: un barbat a incercat sa intre in cockpit in timpul zborului

Un barbat de 27 de ani din Bulgaria a fortat usa cockpit-ului, in zbor, pe cursa Blue Air de aseara, Birmingham – Bucuresti 0B152. Sefa de cabina, impreuna cu 2 pasageri, au reusit sa-l lege, imobilizandu-l pana la aterizare.

Potrivit informatiilor preliminare, pasagerul bulgar s-a urcat la bord cu doua bagaje de cabina si unul de cala. In timpul zborului, pasagerul s-a ridicat si s-a indreptat spre cockpit, fortand usa si intreband-o pe sefa de cabina care este codul de acces. Vizibil iritat ca nu-l obtine, barbatul in varsta de 27 de ani a inceput sa se agite, moment in care sefa de cabina, impreuna cu 2 pasageri, au reusit sa-l lege si sa-l imobilizeze pana la aterizarea pe aeroportul OTP, unde a fost predat autoritatilor.

Zborul de aseara 0B152 Birmingham – Bucuresti a fost operat cu Boeing-ul 737-800 (YR-BMF). Acesta a decolat din Birmingham la 17:44 si a aterizat la OTP la ora locala 22:24. Am trimis un email operatorului low-cost si asteptam pozitia oficiala Blue Air legata de acest incident. Foto: Loredana Cioclei.

Urmariti-ne si pe www.facebook.com/aeronews.ro si pe twitter.com/AeronewsRO

UPDATE / Ce spune BMS: “În timpul zborului Blue Air ce a decolat de pe Aeroportul Birmingham (Regatul Unit) la ora locală 17.42 și a aterizat, conform programului de zbor, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București la ora locală 22.24, unul dintre pasageri a exprimat un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate și limbaj incoerent. Respectând procedurile, comandantul a anunțat autoritățile de pe aeroportul Otopeni. În tot acest timp, pasagerul nu a dat semne de violență față de echipaj, ori alți pasageri.

AUDIO / Discutia dintre piloti si turnul de control OTP  (incepe la minutul 07:00)

Întrucât comportamentul pasagerului în vârstă de 27 de ani a continuat să se deterioreze și respectând procedurile în vigoare, echipajul a decis imobilizarea și plasarea lui în partea din spate a cabinei. Pasagerul nu a opus rezistență, nu a existat panică la bord în niciun moment. Siguranța pasagerilor noștri este o prioritate, iar procedurile și pregătirea membrilor echipajului nostru ne permit să o garantăm la fiecare zbor.”

Comunicatul Politiei de Frontiera legat de pasagerul bulgar.

Leave a Reply