Industry

Asa va arata cel mai mare terminal de pasageri din lume

Zaha Hadid Architects si ADP Ingenierie au prezentat primele schite ale celui mai mare terminal de pasageri din lume. Acesta se va afla in noul aeroport din Beijing.

Terminalul 1 va fi inaugurat in 2018 in noul aeroport Beijing Daxing. Acesta va prelua o buna parte din traficul de pe actualul Beijing Capital, aeroport care isi va depasi in acest an capacitatea maxima. Situat la 60 km in sudul Beijingului, Daxing va avea 7 piste (dintre care una pentru uz militar) si va primi peste 100 de milioane de pasageri anual. Constructia aeroportului a inceput pe 26 decembrie 2014. Bugetul pentru realizarea viitorului aeroport este de 13,8 miliarde de dolari.

Noul terminal va avea o suprafata de 700.000 mp, o fatada lunga de 5 km liniari si un “centru de transport terestru” de 80.000 mp. Capacitatea initiala este de 45 de milioane pasageri anual, cifra urmand sa creasca la 72 de milioane. Cu un aspect avangardist, noul terminal Beijing Daxing va avea 82 de porti de imbarcare si va putea fi configurat diferit de la o zi la alta in functie de traficul de pasageri si tipul de aeronave.

Cel mai aglomerat aeroport din lume ca trafic international de pasageri.
Topul aeroporturilor europene in 2014 ca trafic de pasageri.

zaha-hadid-beijing-new-airport-terminal-building-daxing-adp-ingenierie-designboom-01 zaha-hadid-beijing-new-airport-terminal-building-daxing-adp-ingenierie-designboom-03

Leave a Reply