Features

Apple Passbook și companiile aeriene

alt

Pe 12.09 Apple va prezenta noul iPhone și va oferi spre download iOS 6. Passbook, una dintre noutățile sistemului de operare, “a cucerit” deja primele companii aeriene.

Ce este Passbook? Un app care-ți permite să păstrezi în același loc, pe smartphone, cărțile de îmbarcare pentru avion, biletele de cinema, cupoanele de reduceri la diferite magazine, cardurile de fidelitate, etc. Cu Passbook poți scana iPhone-ul sau iPod-ul Touch pentru a face check-in-ul înaintea unui zbor. De îndată ce intri în aeroport, cartea de îmbarcare a va apărea automat în Lock screen, facilitând procesul de check-in. Totodată, dacă poarta de îmbarcare se schimbă, pe ecran informația va fi actualizată automat, astfel că vei știi imediat unde trebuie să te duci.

alt

alt

Chiar dacă iOS 6, noul sistem de operare Apple, se află încă în faza beta și nici o linie aeriană nu a anunțat oficial adoptarea sa, un pasager Virgin Australia, utilizator de iPhone, a descoperit că Passbook “l-a tras de mânecă” înainte de check-in. Practic, telefonul a sesizat că proprietarul se afla într-un aeroport, avea rezervat un bilet V Australia pe ruta Adelaide-Sydney și l-a întrebat dacă dorește ca Passbook să-i memoreze cartea sa de îmbarcare. Ulterior, un oficial Virgin Australia a confirmat pe Twitter că vor oferi suport Passbook pentru iPhone. Și Delta și American Airlines au afirmat că vor scoate un update în următoarele săptămâni care va oferi suport pentru Passbook.

alt

Leave a Reply