Industry

airberlin, mai multi pasageri in Romania

74.000 de pasageri au zburat anul trecut cu airberlin pe ruta Berlin Tegel – Bucuresti si retur, o crestere de 16,3% fata de 2013.

Intre Berlin-Bucuresti si retur, numarul pasagerilor a crescut cu 22,5% in 2014. Cele mai populare destinatii din Romania pentru cei care folosesc Berlinul ca punct de tranzit (24% din totalul pasagerilor) au fost Copenhaga, Oslo, Goteborg, Stuttgart si Dusseldorf. Tot in 2014, numarul locurilor vandute a crescut fata de 2013 cu 11,5% intre Romania si Germania, respectiv cu 22,5% intre Germania si tara noastra. Saptamanal, pasagerii au la dispozitie 181 de zboruri spre Germania de pe 6 aeroporturi din Romania.

Din 5 mai, airberlin propune 4 tipuri de tarife, preturile one-way plecand de la 44 EUR: JustFly, FlyDeal, FlyClassic si FlyFlex+. Primele avioane lung-curier din flota ofera deja acces Wi-Fi la Internet, de anul acesta sistemul urmand sa fie implementat si pe rutele scurt-curier si mediu-curier. Finalizarea procesului este prevazuta in urmatorii 3 ani.

L-am intrebat pe Dimitar Dimitrov, manager regional airberlin pentru Romania, daca ne poate face o estimare a numarului de pasageri pentru 2015 in tara noastra. “Este prea devreme pentru acest lucru”, ne-a spus oficialul airberlin. Tot el ne-a declarat ca nu vor fi deschise noi rute airberlin spre alte orase din Romania, cel putin nu in viitorul apropiat. Din 30 martie, airberlin zboara de doua ori / zi la Bucuresti. Foto: Tor Kjetil Dahl.

airberlin

Leave a Reply