Industry

Air Serbia: zboruri spre Chicago si Toronto in urmatorii 2-3 ani

Potrivit lui James Hogan, CEO Etihad Airways si VP Air Serbia, operatorul sarb ar putea oferi zboruri spre Chicago si Toronto in urmatorii 2-3 ani.

Prima destinatie lung-curier Air Serbia va fi New York JFK, din 1 iunie (5 zboruri / saptamana). Ruta va fi operata cu un Airbus A330-200 inchiriat de la Jet Airways. Pregatirea pilotilor Air Serbia pentru noua ruta este facuta de Alitalia, in timp ce insotitorii de bord sunt pregatiti de Etihad. Inceperea zborurilor spre Chicago si Toronto ar coincide cu intrarea in flota a celor 10 Airbus-uri A320neo comandate de Air Serbia la Dubai Airshow 2013. Cele 10 avioane, evaluate la peste un miliard de dolari (preturi de lista), vor fi livrate intre 2018 si 2020.

Afirmatia lui Hogan il contrazice pe Prim-Ministrul Serbiei, care spusese ca Beijing va fi, cel mai probabil, a doua destinatie lung-curier dupa New York. Totodata, CEO-ul Etihad Airways a infirmat datele oferite de primarul Belgradului, Sinisa Mali, care sustinea ca al doilea A330 va intra in flota Air Serbia pana la sfarsitul lui 2016. Din 1 februarie, Air Serbia va oferi zboruri codeshare cu airberlin catre New York, Chicago si Miami (via Berlin si Dusseldorf). Si tot in februarie vor fi anuntate preturile pentru ruta Belgrad – New York. Foto: Pinterest.

Leave a Reply