Industry

Air France: lounge premiat, A380 Abidjan

alt

Pe 27 ianuarie, Air France a primit premiul “Janus du Commerce” pentru designul lounge-ului Business din zona M a aeroportului Paris CDG. Compania a operat, pe 28 ianuarie, și un zbor special cu A380 spre Abidjan, Coasta de Fildeș.

Distincția “Janus pentru Comerț” a fost acordată Air France și agenției Brandimage în cadrul ceremoniei organizate de Institutul Francez de Design, pe 27 ianuarie. Premiul recunoaște poziționarea upmarket a lounge-ului Business și conceptul inovator de design. Divizarea spațiului în insule mici (relaxare, experiență culinară, multimedia, etc.) i-a impresionat pe cei din juriu.

Cu peste 3000 mp dedicați stării de bine, lounge-ul din zona M a aeroportului Paris Charles de Gaulle este cel mai mare Business Class lounge din rețeaua Air France, fiind dedicat pasagerilor de pe zborurile lung-curier. 

În acest spațiu rafinat, preparatele calde completează oferta gustărilor reci și a băuturilor, disponibile în restul lounge-urilor Air France. Accesul Wi-Fi la Internet, ecranele touch și computerele permit pasagerilor să lucreze în liniște, în timp ce serviciile de înfrumusețare Clarins îi invită să se relaxeze înainte de îmbarcare. Creat în anul 1953, brandul Janus recunoaște cele mai bune designuri din diferite sectoare: industrie, comerț, sănătate, servicii de lifestyle, modă și inovații.

alt

Anul trecut vă informam că Air France va opera un zbor special cu A380 spre Abidjan, a doua destinație din Africa de Sud – după Johannesburg – pentru superjumbo-ul AF. Acest zbor a avut loc marți, 28 ianuarie, pe ruta Paris CDG-Abidjan (capitala economică a Coastei de Fildeș) și retur. A380-ul a decolat din Paris la 13:45 și a aterizat la destinație la 19:10. Zborul retur a părăsit Abidjan la 23:55, cu aterizare la Paris CDG ziua următoare la ora locală 07:10. Din orarul de iarnă 2014/2015 Air France va zbura regulat cu Airbus A380 spre Abidjan. Aeroportul din Abidjan va termina infrastructura necesară primirii superjumbo-ului în această primăvară.

În această iarnă (2013/2014), Air France oferă 10 zboruri săptămânale între Paris și Abidjan cu Boeing-uri 777-200ER, șapte de zi și trei de noapte, program ce va fi păstrat și în orarul de vară 2014. Air France are momentan 9 A380-uri în flotă din cele 12 comandate, aeronavele oferind 9 locuri în La Premiere (First), 80 la Business, 38 la Premium Economy și 389 în Economy. Actualele destinații A380 Air France sunt: Johannesburg, New York JFK, Washington Dulles, Los Angeles, Tokyo Narita și Shanghai Pudong. Din primăvara acestui an, lista va fi completată de San Francisco.

alt

Leave a Reply