Industry

VIDEO / Cele mai periculoase aeroporturi din lume: St. Barthelemy, Caraibe

By 22-02-2015 February 24th, 2015 No Comments

Dupa St. Maarten (SXM) si Saba, va prezentam acum tot un aeroport din Caraibe, mai precis aeroportul Gustaf al III-lea. Un text de Rares Mandu.

Aeroportul Gustaf al III-lea (IATA: SBH, ICAO: TFFJ), cunoscat si ca aeroportul St. Barth, este un aeroport situat in micul orasel St. Jean pe insula St. Barthélemy. Aeroportul se afla la 15 metri deasupra nivelului marii si dispune de o pista lunga de 628 metri. Pista foarte scurta, dealul amplasat inaintea pistei 10, dar si vantul puternic fac din acest aeroport unul dintre cele mai dificile din lume ca approach.

Cand vin la aterizare pe pista 10, pilotii trec peste un sens giratoriu la joasa altitudine si sunt nevoiti sa faca o coborare abrupta pentru a aduce aeronava pe pista. Pe acest aeroport, singurele avioane care ofera zboruri regulate sunt cele de tip STOL: DHC-6 Twin Otter, BN-2, Cessna 208 Caravan etc. Winair, Tradewind, St Barth Commuter si Air Antilles Express sunt singurele companii aeriene care ofera zboruri regulate pe aeroportul din St. Barthelemy. Foto: main, Snorre, Piotr Pasnicki, Thomas Heinrich.

1043766 2589476 2410098

 

Leave a Reply