Industry

Aeroportul Iasi, inchis in urmatoarele 5 zile

alt

Astazi, 14 august, este ultima zi cand Aeroportul International Iasi este operational. In urmatoarele 5 zile el va fi inchis pentru că trebuie realizată joncţiunea între noua pistă – care va fi inaugurata pe 21 august – şi platforma de îmbarcare-debarcare.

Noua pistă (flexibilă) a Aeroportului Internaţional Iaşi va fi inaugurată joi, 21 august, începând cu ora 9.30. Primul avion care va ateriza va fi cel care vine de la Roma, la 11.25. „Vechea pistă va beneficia de un alt statut, devenind o cale de rulare, iar aerogara ieşeană va fi închisă pentru următoarele cinci zile. Nu este o veste rea pentru că acest lucru se datorează faptului că vom da în operare noua pistă, cea mai modernă pistă flexibilă din România”, a afirmat Marius Bodea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomnitei, a anunţat că la eveniment au fost invitaţi cei mai importanţi oameni de stat din România, precum şi ambasadori şi oficialităţi din străinătate. „Îi aşteptăm pe toţi ieşenii cu mare drag, la Terminaluil II al Aeroportului, pentru a asista la ceremonia sfinţirii şi inaugurării noii piste. Este realizarea unui vis de peste 20 de ani al Iaşului. În numai în doi ani proiectul a fost dus la bun sfârşit, inclusiv licitaţie şi execuţie.”

alt

alt

Leave a Reply