Industry

Aeroportul Dubai (DXB) ar putea fi închis

alt

Dubai International (DXB) ar putea fi închis pentru a crește traficul pe noul mega-aeroport Al Maktoum – Dubai World Central (DWC), care va fi inaugurat pe 27 octombrie.

Potrivit CEO-ului Dubai Airports, actualul Dubai International (DXB) – care este extins pentru a ajunge la o capacitate de 90 milioane pasageri / an – va fi închis dacă va “fura” din traficul noului Al Maktoum Airport (DWC). Dacă acest lucru se va întâmpla, Paul Griffiths a declarat că vor fi găsite “întrebuințări alternative” pentru Dubai International. In prezent, DXB este al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume si intentioneaza sa detroneze Londra Heathrow de pe prima pozitie pana in 2015.

“Am putea ajunge în situația în care două aeroporturi îți oferă o capacitate mai mică decât unul singur. Dacă ajungem la această concluzie, atunci clar nu vom opera cu amândouă”, a completat Griffiths. Dubai Airports grăbește procesul de finalizare a constructiei DWC pentru a convinge Emirates să-și mute aici operațiunile înainte de 2025. De asemenea, capacitatea noului mega-aeroport Al Maktoum International ar putea fi crescută la 200 milioane pasageri anual, pentru a-i spori gradul de atractivitate si in fata altor linii aeriene.

Leave a Reply